Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna anunță TEORIA CONSPIRAȚIEI - Planul ascuns de Tudorel Toader în spatele revocării lui Augustin Lazăr

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna asociere opozitie

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, că revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, este ”atacul final al destructurării justiției” și că prin acest demers Tudorel Toader s-a asigurat că nu va fi demis prin remanierea guvernamentală anunțată de Guvern, scrie Mediafax.

„Nu putem decât să constatăm că în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene, Departamentului de Stat (al SUA - n.r.), în ciuda unui an și jumătate de proteste ale societății civile din România, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu continuă, prin instrumental numit Tudorel Toader, să destructureze justiția. Este atacul final. Practic Tudorel Toader și-a salvat poate remanierea, demarând procesul de eliminare și a ultimului procuror care stătea în calea structurii de stat infracțional pe care Liviu Dragnea se chinuie să o costruiască. Unul dintre reproșurile aduse domnului Lazăr este Acela că ar fi criticat funcționari de rang înalt și normalitatea pe care o vede Tudorel Toader, aceea conform căreia parlamentarii și PSD pot să critice procurorii, dar procurorul șef nu are dreptul să âși apere colegii este o normalitate pe care nu o putem tolera”, a afirmat Dan Barna, în Parlament.

Președintele USR s-a arătat convins că raportul MCV va așeza România „fruntașa cozii în ceea ce înseamnă statul de drept” în Uniunea Europeană.

„USR a depus deja împreună cu PNL o moțiune simplă împotriva domnului Toader. Marți îl vom demasca pe acest apărător al infractorilor de la tribuna Parlamentului. În momentul de față vedem că Avocatul Poporului a fost cumpărat cu o pensie specială și trimis în concediu, doamna Kovesi a fost eliminată de la DNA, acum se încearcă și eliminarea domnului Lazăr. Practic toate instituțiile funcționale ale puterii statului sunt eliminate și adăugate la brelocul domnului Liviu Dragnea. Sunt convins că raportul MCV va așeza România fruntașa cozii în ceea ce înseamnă statul de drept în UE”, a adăugat Barna.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat că președintele României, Klaus Iohannis are obligația de a da curs solicitării de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, însă ar trebui să țină cont și de avizul CSM.

„Nu este vorba despre persoana domnului Augustin Lazăr, ci este vorba despre un atac frontal la adresa statului de drept în România. Este un mesaj pe care puterea actuală vrea să îl transmit magistraților din România, acelora că dacă îndrâznesc să se mai atingă de politicieni, să critice și să aibă o altă opinie, vor avea cu toții aceeași soartă. Președintele României, formal, are obligația să dea curs acestei solicitări, pe de altă parte văzând abuzul de drept, este o alegere personal a domniei sale dacă nu îi va da curs. În orice caz cred că președintele ar trebui să se alinieze cumva avizului CSM care este potrivit constituției garantul independenței justiției. Având ân spate acest aviz cred că poate lua orice decizie cu conștiința împăcată”, a afirmat Stelian Ion, în Parlament.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.

"Concluzia este aceea a necesității de revenire la normalitate. Asta înseamnă cunoașterea și respectarea competențelor constituționale, legale și în același timp o interpretare și aplicare a legii în baza principiului loialității constituționale. Loialitatea e definită foarte coerent și frumos printr-o bogată jurisprudență a CCR. Sigur că mai există o concluzie. Aceea de a rămâne în limitele, nu numai a competențelor și loialității, ci și a bunei cuviințe.Prin urmare, considerăm că actele și faptele enumerate în raport, de netolerat în statul de drept, demostrează că activitatea lui Augustin Lazăr contravine obligațiilor legale. În aceste condiții nu ser mai poate susține ocuparea funcției de conducere din cadrul Minsiterului Public", a anunțat, miercuri seară, ministrul Justiției.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

Tudorel Toader a declarat că Augustin Lazăr trebuie revocat de la conducerea Parchetului General.

"Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Solicitarea va fi transmisă în seara asta către procurorii CSM în vederea analizei și elaborării avizului consultativ, precum și Președintelui României pentru a decide competențele legale ce îi revin", a mai spus Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.