Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, anunț de ULTIMĂ ORĂ - Cine sunt candidații USR pentru funcția de judecător CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna asociere opozitie

Dan Barna a declarat, luni, că cele două propuneri ale partidului pentru judecătorii CCR numiți de Camera Deputaților și Senat sunt avocații Mircea Ursuța și Vlad Ștefan. Liderul USR a precizat că este în discuții cu partidele din Opoziție pentru nominalizarea unor candidați comuni, conform Mediafax.

Citește și: PRIMELE informații - Care sunt cele ZECE decizii pe care liderii UE le vor adopta la Summit-ul de la Sibiu

"Cele două nominalizări pentru funcțiile de judecător la CCR sunt: Mircea Ursuța, avocat, profesor de la Oradea care a fost unul dintre avocații care au contribuit decisiv la câștigarea proceselor împotriva firmelor Gabrielei Firea; avocatul Vlad Ștefan din București, cu experiență semnificativă în ceea ce înseamnă apărarea statului de drept și contencios administrativ. Ambele propuneri îndeplinesc criteriile de vechime și criteriile prevăzute de lege. Elementul esențial pentru USR este că sunt persoane care nu fac parte și nu au făcut parte din niciun partide politic, pentru că noi credem foarte mult că la CCR nu trebuie să avem politicieni, ci magistrați sau profesioniști ai dreptului care nu au făcut parte din partide politice, pentru că aceste instituții trebuie să fie un arbitru și un judecător al statului de drept și nu un jucător activ cum s-a întâmplat în ultima perioadă", a declarat Dan Barna, luni, laParlament.

Referitor la o posibilă nominalizare comună a partidelor din Opoziție pentru funcțiile de judecători CCR numiți de Camera Deputaților și Senat, Barna a afirmat că este în discuții cu partidele din Opoziție, inclusiv cu liderul PNL Ludovic Orban.

"Au existat discuții și vom avea discuții astăzi și mâine până la votul final (de marți-n.red.) și cu celelalte partide, cu PNL, și vom vedea dacă vom ajunge la un candidat comun sau nu. Suntem deschiși la aceste discuții. Am discutat cu Ludovic Orban înainte și am convenit să mai povestim și în a doua parte a zilei și mâine dimineață (marți-n.red.). Nu am vorbit cu Kelemen Hunor deocamdată", a explicat Barna.

De asemenea, liberalii îi vor propune pentru funcțiil de judecător la CCR la Senat pe Daniel Fenechiu, iar la Camera Deputaților pe Ioan Cupșa, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Mandatul judecătoarei Curții Constituționale Simona-Maya Teodoroiu expiră pe 15 iunie. Aceasta a fost propusă de PSD și aleasă în februarie 2015 de plenul Senatului în calitatea de judecător al CCR în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.

Mandatul magistratului Ștefan Minea la CCR expiră pe data de 15 iunie. Acesta a fost numit judecător CCR de Camera Deputaților pe 15 iunie 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.