Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dan Barna, despre motivele incendiului: În puține locuri e vorba de buget. De obicei este neglijență sau manageri incompetenți

lumeapolitica.ro
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat vineri, într-o conferință la Sibiu, despre incendiul de la Spitalul 'Matei Balș' în care au murit 5 oameni, că de cele mai multe ori problema nu o reprezintă lipsa banilor, ci managerii incompetenți sau nepăsători. Afirmația vine după ce premierul Florin Cîțu a spus că este nevoie de mai mulți bani pentru investiții în spitale și nu ca peste 90% din fonduri să meargă la salariile și sporurile angajaților din sistemul de sănătate.

Citește și: Cine ar putea prelua 'zestrea' PMP

„In realitate, daca urmarim fiecare caz in parte, in putine locuri e vorba de bugetul disponibil, in multe locuri e vorba de management  superformant, de neglijenta, de obisnuinta ca 'Lasa, merge si asa, nu se vede', de planuri de management si achizitii subdimensionate. Mă îndoiesc să fie în sistem solicitări ale managerilor pentru echipamente de siguranţă pe secţii de oxigen care să fi fost respinse din lipsă de bani. De cele mai multe ori este o neglijenţă sau un management incompetent”, consideră viceprim-ministrul.

Premierul Florin Cîţu a afirmat vineri, la finalul şedinţei de guvern, că "metehnele" sistemului de sănătate din România s-au văzut şi în cazul tragediei de la "Matei Balş", subliniind că e nevoie de alocarea a cât mai multor resurse pentru investiţii, şi a cerut angajaţilor din instituţiile statului să-şi facă treaba, altfel vor pleca acasă.

"Metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut simţită prezenţa şi astăzi (...) în această tragedie. Deşi au fost alocate resurse importante acestui sector - doar anul trecut au fost alocaţi aproape 65 de miliarde de lei, adică 6,1% din PIB -, doar o foarte mică parte din aceşti bani au fost alocaţi investiţiilor. Este momentul pentru toată lumea să înţelegem că nu putem să mergem aşa mai departe. Nu putem să cheltuim 90%, 95% din resurse doar pe salarii şi sporuri, este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiţii, pentru a evita astfel de tragedii în viitor ", a declarat Cîţu la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.