Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, după ce Klaus Iohannis l-a pus pe generalul Nicolae Ciucă prim-ministru interimar: 'O variantă de siguranță'

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, declară că desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar reprezintă „o variantă de siguranță”.

Întrebat, luni seară, la Digi24, despre desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar, Dan Barna a spus că este „o variantă de siguranță”.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

„Poate fi privită ca o variantă de siguranță, atât cât se poate obține în acest context”, a spus Barna.

Întrebat despre reacția lui Marcel Ciolacu la demisia lui Ludovic Orban, conform căreia gestil este iresponsabil, Dan Barna a evitat o reacție fermă, spunând doar că „situația care s-a generat arată cât de important este ca în zilele următoare să aibă loc acestea negocieri pentru constituirea coaliției guvernamentale”.

Citește și: George Simion reacționează la atacul lui Kelemen Hunor: Avem candidați etnici maghiari în AUR, dar UDMR nu își are locul în Parlamentul României

În ceea ce privește demisia în sine a lui Orban, Barna susține că „este o decizie a premierului luată în cadrul PNL”, iar prioritatea acestor zile sunt negocierile și constituirea viitorului guvern al României.

Întrebat dacă demisia va ajuta la negocieri, liderul USR a răspuns că „este nevoie de un premier credibil, cu o imagine care să redea speranța românilor într-o guvernare care poate să facă reforme”.

Citește și: Rareș Bogdan, despre propunerea de premier a PNL: Așteptăm decizia președintelui Klaus Iohannis!

USR PLUS va merge la consultările de la Cotroceni cu propunerea de premier Dacian Cioloș: „Este o propunere de premier care are și credibilitate, și experiență și bună practică”.

„Decizia este a președintelui. Dacă va fi în această direcție (de desemnare a lui Cioloș - n.r.) vom fi foarte fericiți să putem implementa programul cu un premier al nostru. Dacă va avea o altă decizie, vom sta la masă și vom găsi cea mai bună abordare”, a adăugat Dan Barna.

Citește și: ‘Surpriza’ AUR are planuri mari! Ce vrea să facă AUR pentru România

Întrebat, de asemenea, dacă prezența UDMR în viitoarea coaliție va fi „o frână sau un factor de progres”, Barna a răspuns: „Eu sper că această coaliție va avea resursele de înțelepciune să facă acele reforme prin care să începem să reconstruim credibilitatea”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

Citește și: Scandal mare în USR-PLUS, după alegeri! Se cer capetele lui Dan Barna, Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui și Cristian Ghinea

„Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată în anunț.

Ludovic Orban a demisionat luni seară din funcție.

Citește și: AUR a făcut anunțul! Cine este și cu ce se ocupă cel care i-ar putea lua funcția lui Ludovic Orban .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.