Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna i-a cerut lui Ludovic Orban ca următorul guvern să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, i-a cerut, marți, premierului Ludovic Orban, ca următorul guvern să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi. Barna a spus că pentru USR-PLUS, perspectiva este clară: să pice propunerea actuală și cea viitoare de Guvern și să se ajungă, astfel, la anticipate, anunță MEDIAFAX.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, după discuțiile cu pemierul desemnat, Ludovic Orban, că perspectiva Alianței USR-PLUS este clară: alegerile anticipate.

Citește și: Isărescu despre repatrierea rezervei de aur: ‘vom respecta legea, așa cum a votat Parlamentul’

„Am discutat, bineînțeles, despre agenda politică a momentului respectiv. Pentru Alianța USR-PLUS perspectiva este una foarte clară: în momentul de față să picăm această primă propunere de Guvern care se află acum pe masa Parlamentului pentru a ajunge la cea de-a doua nominalizare, care la rândul ei, fiind respinsă, să intrăm în ceea ce așteaptă toată România (alegeri anticipate – n.r.)”, a spus Barna.

Președintele USR a precizată că i-a spus premierului Orban că atât membrii USR, cât și cei din Alianța USR-PLUS sunt pregătiți pentru alegeri „fie că vor fi anticipate, fie că la termen”.

Totodată, Barna i-a cerut lui Orban ca obiectivul principal al următorului mandat de premier să fie acela al alegerilor primarilor în două tururi.

„I-am exprimat dezamăgirea - este un sentiment general în societate - cu primarii în două tururi. Această miză pentru democrația din România a fost sacrificată pentru obiectivul alegerilor anticipate care implică în continuare anumite riscuri. O să vedem ce va face PSD și dacă va acționa pentru România sau vom intra într-o logică din aceea de tergiversări prin birouri permanente și lipsă de cvorum, riscuri care de altfel există. I-am cerut premierului și a fost de acord ca pentru cel de-al doilea guvern primul obiectiv al programului de guvernare să fie alegerea primarilor în două tururi, dar și celelalte elemente din acordul politic pe care îl avem semnat cu PNL la învestirea Guvernului, toamna trecută”, a mai spus Dan Barna.

Întrebat de jurnaliști la ce guvern Orban se referă, președintele USR a spus că partidul pleacă de la premiza că Guvernul care va fi audiat săptămâna viitoare va pica.

Citește și: Traian Băsescu șterge pe jos cu Orban: ‘Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus’

„În orice scenariu miza este ca programul de guvernare al Guvernului următor să existe și primari în două tururi. Punct”, a răspuns Barna.

Întrebat, de asemenea, dacă ia în calcul și un viitor guvern USR-PNL, Barna a răspuns că „este scenariul cel mai probabil, vom vedea în funcție de rezultatele electorale”, însă „primul obiectiv este ca acest guvern care este în momentul de față în Parlament să nu fie învestit astfel încât să facem următorul pas spre alegerile anticipate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.