Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, la Chişinău: 'Viitorul acestei părţi de Europă este al nostru, al cetăţenilor din Moldova şi România. Împreună!'

Facebook
Dan Barna

Dan Barna, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, sâmbătă, la şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României, că viitorul acestei părţi de Europă este al nostru, al cetăţenilor din Moldova şi România, împreună. În Parlamentul României şi în Parlamentul European aţi avut şi veţi avea în noi întotdeauna un prieten, a mai spus el, conform news.ro.

”Viitorul acestei părţi de Europă este al nostru, al cetăţenilor din Moldova şi România. Împreună. Întâlnirea anterioară cu Maia Sandu la Chişinău a fost când ea era prim-ministru şi lupta să facă faţă unor forţe pro ruse care aveau ca obiectiv să ţină ţara departe de proiectul european. Am reîntâlnit-o astăzi la şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României ca un preşedinte puternic, susţinut de cetăţeni, care împlineşte cu eleganţă, graţie şi forţă destinul european al ţării sale”, a transmis Barna.

”Astăzi s-a făcut un pas important spre acea unitate şi spre acel vis de România şi Moldova împreună în Uniunea Europeană”, a precizat deputatul USR.

Barna i-a felicitat pe cetăţenii Moldovei pentru lecţia de umanitate pe care au dat-o întregii lumi după debutul invaziei ruse în Ucraina. Nicio altă ţară nu a avut de-a face cu un val de refugiaţi atât de mare raportat la populaţie.

”E o lecţie care, vă asigur, a fost remarcată în toate colţurile lumii. În astfel de vremuri se măsoară caracterul oamenilor şi cred că noi, cei din estul continentului, am trecut cu brio acest examen. Curajul ucrainenilor, omenia moldovenilor, hotărârea românilor sau a polonezilor de a face tot ce ţine de ei pentru a face faţă acestor vremuri întunecate, nu pot fi puse la îndoială”, a spus Dan Barna în discurs.

El a precizat că ”e nevoie de ceva mai mult decât caracterul fiecăruia în parte”. ”Avem nevoie de pragmatism, acţiune politică inteligentă şi hotărâre. Şi asta facem acum, aici împreună, în această Şedinţă Solemnă prin care generaţia noastră contribuie semnificativ la fila sa de istorie”.

Dan Barna a mai spus că reprezintă în legislativul României un partid a cărui misiune este aceea de a avansa o agendă fermă pro-europeană şi pro-atlantică.

”Ca urmare, sprijinirea Republicii Moldova e una dintre principalele noastre preocupări. Ne-am folosit constant de resursele şi influenţa de care dispunem şi la Bucureşti şi la Bruxelles pentru a spune partenerilor noştri occidentali că locul Moldovei este alături de România în structuri construite pentru a asigura prosperitatea şi un viitor mai bun. Ce e sigur e că în Parlamentul României şi în Parlamentul European aţi avut şi veţi avea în noi întotdeauna un prieten. Uniunea Salvaţi România este, dacă vreţi, şi un partid al oamenilor născuţi pe această parte a Prutului. Şi lucrul ăsta nu se va schimba”, a menţionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.