Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna: 'Personalul angajat în servicii sociale de îngrijire a vârstnicilor să beneficieze de aceleaşi sporuri de risc cu cel medical'

captura Antena 3
Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a anunţat, joi, că a depus la Parlament un proiect de lege potrivit căruia personalul care lucrează în servicii sociale de îngrijire a vârstnicilor va beneficia de aceleaşi sporuri de risc şi alte stimulente ca şi personalul medical, acordate de stat în considerarea eforturilor de combatere a pandemiei.

Potrivit propunerii legislative pentru acordarea stimulentului de risc persoanelor care lucrează în servicii de îngrijire pentru vârstnici, pe perioada stării de urgenţă motivată de eforturile de combaterea pandemiei cu COVID-19, persoanele angajate în serviciile sociale de tipul serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrâni, respectiv centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice "sunt asimilate personalului medical în privinţa sporurilor de risc şi stimulentelor prezente şi viitoare acordate de stat în considerarea eforturilor de combatere a pandemiei", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

"Persoanele vârstnice sunt categoria socială cu cea mai mare vulnerabilitate la coronavirus. Dintre toţi seniorii, cei care se află în cel mai mare pericol sunt cei rămaşi singuri sau ale căror familii nu îi mai pot îngriji şi apelează la ajutorul centrelor rezidenţiale sau serviciilor de îngrijire la domiciliu. Nu sunt puţini, iar generaţia activă azi le e datoare acestor oameni. Nu numai cu compasiune şi respect, dar şi cu decizii clare care să dea acestor oameni siguranţa că nu sunt uitaţi. Ţinând seama de experienţa altor ţări în care s-au produs tragedii imposibil de reparat şi ţinând seama de semnalele de alarmă pe care le-am primit de la societatea civilă, am decis să pun pe agenda Parlamentului un proiect de lege care urmăreşte să securizeze angajaţii care se ocupă direct de îngrijirea vârstnicilor", a scris Barna pe Facebook.

El a menţionat că personalului care lucrează la stat şi în zona non-guvernamentală trebuie să i se recunoască rolul esenţial pe care îl are în aceste zile - similar cu acela al personalului medical.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

"Zeci de mii de persoane de vârsta a treia depind de ei, iar asta nu e ceva ce poate să fie sub vreo formă neglijat", a adăugat Barna.

Proiectul urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului, iar apoi a Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.