Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna rememorează ultima discuție avută cu Ivan Patzaichin: Am avut norocul să-l cunosc

gov.ro
Dan Barna

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna îşi exprimă regretul la moartea lui Ivan Patzaichin şi vorbeşte despre norocul de a-l fi cunoscut pe sportiv, pe care îl descrie drept "unul dintre cei mai mari campioni olimpici din toate timpurile".

"Am avut norocul să fim contemporani cu unul dintre cei mai mari campioni olimpici din toate timpurile. Am avut norocul să fim contemporani cu unul dintre puţinii oameni care a avut o statuie încă din timpul vieţii în faţa stadionului clubului pe care l-a iubit. O statuie care a fost ridicată din enorm respect şi foarte multă recunoştinţă şi nu dintr-un capriciu sau comandă de putere vremelnică. Şi dintre acestea sunt foarte puţine în timpul vieţii unui om. Am avut norocul să-l cunosc şi să-l cunoaştem pe Ivan Patzaichin", a scris Barna duminică, pe Facebook.

El spune că l-a întâlnit pe sportiv ultima oară în urmă cu câteva luni, la o regată desfăşurată în Arad.

"Am vorbit ultima dată acum câteva săptămâni despre Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, despre guvernanţa ei şi nevoia de dezvoltare a acelui loc care era parte din sufletul lui. Era optimist şi încrezător aşa cum a fost toată viaţa lui", îşi aminteşte Barna.

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat la vârsta de 71 de ani, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe pagina sa de Facebook.

Născut pe 26 noiembrie 1943, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (nouă de aur).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.