Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna: Vechii politicieni nu înțeleg că lumea s-a schimbat, nu înțeleg că democrația este acum la îndemnâna fiecărui cetățean

Agerpres
Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, la Parlament, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu și Darius Vâlcov au adus recent critici protestatarilor #rezist, că democrația este acum „la îndemâna fiecărui cetățean”și că vechii politicini nu înțeleg că lumea s-a schimbat, scrie Mediafax.

„Este o declarație clasică a vechilor politicieni care nu înțeleg că lumea s-a schimbat, care nu înțeleg că democrația este acum la îndemnâna fiecărui cetățean, mai ales că vocea fiecărui cetățean, acum, în această lume - Facebook, este auzită și se face auzită și ceilalți oameni pot să vadă puncte de vedere și nu mai cumpără poveștile dl. Tăriceanu și ale dl. Dragnea. Este pur și simplu o incapacitate a dl. Tăriceanu și a vechii clase politice de a se adapta la societatea care vine peste noi în fiecare zi”, a declarat Dan Barna.

Și liderul PMP, Eugen Tomac, a criticat declarațiile reprezentanților coaliției PSD-ALDE referitoare la protestatari. Liderul PMP a parafrazat din cartea Ferma animalelor, afirmând că deviza consilierului premierului Darius Vâlcov este ”Războiul e război. Singurul #rezist bun e #rezistul mort”.

”, George Orwell - Ferma animalelor (1945). Face ce face Vâlcov și... zbang - recidivează. Cred că este cartea de căpătâi a acestui bandit cu tablouri ascunse prin cimitir. Deviza lui pare sa fie ”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă seara că românii care contestă actuala coaliție de guvernare nu au reprezentativitate și legitimitate. El a mai spus că unii dintre protestatari, ”în loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook și-și imaginează că știu totul”.

Citește și: Tudorel Toader ANALIZEAZĂ cum va gestiona refuzul președintelui de a o numi pe Adina Florea șef al DNA: Examinăm cu mare atenție

„În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook și-și imaginează că știu totul. Informarea și dezinformarea nu au apărut acum, fake news, de când sunt rețelele de socializare. Ele sunt de o veșnicie. Sigur că viteza de propagare a informații era alta și poate sunt perioade în care asemenea tendințe anarhice pot să iasă la supărafață. S-ar putea ca ele să aibă cauze mai profunde”, a adăugat Tăriceanu.

De asemenea, Darius Vâlcov, consilierul premierul, a declarat, duminică seara, că ”Rezist, Antifa de România sunt un praf, un firicel mic de praf în drumul nostru spre a cuceri istoria pe care o merităm” și că vocea României ar trebui să se audă precum cele ale Italiei, Ungariei, Poloniei, Cehiei și Slovaciei.

”Trebuie să se audă vocea României, așa cum se aude vocea Italiei, așa cum se aude vocea Poloniei, Ungariei, a Cehiei, a Slovaciei. De cine suntem numiți (extremiști - n.r.)? De Rezist de România, Antifa de România?! Haideți să-i ocolim, să-i sărim, pentru că sunt un praf, un firicel mic de praf în drumul nostru spre a cuceri istoria pe care o merităm”, a spus la Antena 3 Darius Vâlcov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.