Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna vrea o schimbare RADICALĂ, după crimele de la Caracal: Nu se mai poate cu amante, pile, cumetrii

Inquam Photos / George Calin
dan barna

USR solicită convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru modificarea legislației, după crima din Caracal, a anunțat, luni, Dan Barna. USR propune eliminarea Legii recursului compensatoriu și operaționalizarea Sistemului Alertă Răpire Copil.

Citește și: BREAKING NEWS Gheorghe Dincă și-a recunoscut AMBELE crime

„ Parlamentul României trebuie să acționeze. USR are un set de mpsuri pentru a evita ca în viitorul apropiat astfel de crime oribile să nu se mai întâmple. Pentru lucrul acesta vom convoca o sesiune extraordinară. Weekendul acesta ne-am mobilizat să strângem semnpturile necesare. Am luat legătura și cu liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaților, Raluca Turcan și Marius Pașcan, care de principiu sunt de acord cu începerea sesiunii extraordinare. Trebuie să ne reunim de urgență pentru a modifica legislația”, a declarat deputatul USR Cristina Prună.

Liderul formațiunii, Dan Barna, a afirmat că tragedia din Caracal arată că statul român este, în momentul de față, „în faliment funcțional”. El a adăugat că USR propune măsuri de bun simț pentru evitarea situațiilor precum cea din Caracal, informează Mediafax.

„Așa nu mai putem continua. Această tragedie arată că în momentul de față statul român este în faliment funcțional. Statul român nu mai poate asigura cel mai minim serviciu, siguranța cetățenilor. Nu mai putem continua așa. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu este o întâmplare nefericită, sunt șefi de poliție numiți politic. Am ajuns să credem că se poate funcționa cu cumetrii, rude, amante, soții, nepoți, veri în poziții de funcționare a statului român. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal și cei care sunt responsabili trebuie să plătească. Demiterile nu sunt suficiente. 
Dincolo de sancțiunile individuale e nevoie de niște măsuri. Propunem niște măsuri de bun simț prin care o astfel de tragedie să aibă șanse foarte mici să se mai întâmple vreodată. În momentul de față nu există o asumare explicită nici la nivelul Guvernului sau Președinției pe ceea ce înseamnă coordonarea și măsurile care vor trebui luate în perioada următoare. Vom solicita președintelui Camerei Deputaților o sesiune extraordinară, astfel încât Parlamentul să ia de urgență măsurile necesare și să ne așezăm cumva spre normalitate”, a afirmat Dan Barna.

Președintele USR a adăugat că propunerea premierului Viorica Dăncilă de a convoca referendum pentru mărirea pedepselor este jignitoare pentru cetățenii români.

„Nu ne trebuie referendum, este jignitoare pentru cetățenii României propunerea premierului de a organiza referendum pentru mărirea pedepselor, în condițiile în care există pedepse clare în momentul de față”, mai spune Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.