Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Mihalache: Riscăm să părem mai proști decât suntem

dan-mihalache

Consilierul prezidențial Dan Mihalache a declarat luni, în cadrul unei dezbateri despre România în contextul euroatlantic regional, că ultimul an a reprezentat un progres pe care țara noastră l-a făcut pe plan extern și că nu trebuie să ne explicăm între noi, fără să ne întrebe nimeni, cât de slabă și lipsită de imaginație e politica externă a României.

„Nu cred că trebuie să ne autoflagelăm şi să ne explicăm între noi fără să ne întrebe nimeni cât de slabă şi lipsită de imaginaţie e politica externă a României pentru că există şi asemenea tentaţii a unor actori politici, a unor analişti politici sau a unor comentatori. Până la urmă, riscăm să părem noi înşine, iertaţi-mi cuvântul neacademic, mai proşti decât suntem”, a declarat Mihalache.

În bilanțul ultimului an privind politica externă, consilierul prezidențial a declarat că România a reușit să reconstruiască o relație funcțională cu Polonia, să mențină atenția pe flancul estic al NATO, să facă un summit NATO al şefilor de stat şi de guvern din Europa Centrală şi de Est la Bucureşti şi să menţină atenţia partenerilor asupra Mării Negre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.