Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Nica: 'Forul europarlamentar a reușit să obțină o suplimentare a bugetului UE în cadrul negocierilor pentru sănătate, educație'

facebook.com
Dan Nica

Europarlamentarul Dan Nica, liderul delegației PSD din Parlamentul European, a declarat că forul europarlamentar a reușit să obțină o suplimentare a bugetului UE în cadrul negocierilor inter-instituționale pentru sănătate, educație, cercetare și tranziția energetică, potrivit Mediafax.

”Acordul dintre Parlamentul European și Președinția germană a Consiliului UE prevede o majorare cu 16 miliarde de euro a Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 convenit de șefii de stat și guvern din UE în iulie. E vorba de fonduri suplimentare ce vor fi direcționate spre programele EU4Health (sănătate), Orizont Europa (cercetare) și Erasmus+ (educație)”, afirmă Dan Nica.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

El atrage atenția asupra importanței ce revine, începând din această etapă, pregătirii planurilor naționale.

„Comisia Europeană cere programe bine fundamentate pentru alocarea fondurilor europene. Guvernul trebuie să pregătească foarte bine planurile de redresare economică. Altfel, România riscă să piardă fonduri ce i-au fost alocate, iar relansarea economiei românești să fie la un nivel inferior față de media europeană”, punctează Dan Nica.

Eurodeputatul social-democrat a precizat că acordul încheiat marț, după zece săptămâni de negocieri dificile, prevede triplarea bugetului pentru programul UE în domeniul sănătății, EU4Health, esențial în contextul pandemiei.

„Parlamentul European a reușit, de asemenea, suplimentarea cu 4 miliarde a bugetului pentru Programul cadru de cercetare și inovare Orizont Europa - program care are un rol direct în găsirea de soluții pentru un vaccin anti-COVID-19”, conchide șeful delegației europarlamentare a PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.