Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Podaru și-a lansat volumul de poezii,`2`, apărut la Editura Meridiane

Editura Meridiane
dan podaru carte

În prezența câtorva zeci de persoane, poetul Dan Podaru și-a lansat ieri ultimul volum de poezii ,,2”, apărut la Editura Meridiane la Funky Lounge Herăstrău. Au vorbit despre autor și volum Dan Mircea Ciupariu, scriitor, și jurnalist, și Mihai Vacariu, redactorul șef al Editurii Meridiane.

,,Dan Podaru, poet, jurnalist, prodecan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, implicat în lumea modei și, mai nou, politician, este greu de catalogat, de clasificat, de prins în șabloane pentru că este în fond un non-conformist, un rebel... Este dintre acei oameni care reușesc datorită creativității și non-conformismului lor să împingă lumea mai departe…” a subliniat Mihai Vacariu. Volumul de poezii este o radiografie nu doar a unei relații între un bărbat și o femeie, ci, în același timp, o radiografie a unei societăți aflate în permanentă schimbare.

Vorbind despre implicarea poetului în politică, Mihai Vacariu a spus că este bine că un partid precum PNL a reușit să atragă un om de valoarea lui Dan Podaru, cadrul didactic universitar, cu studii și lucrări publicate și că politica românească, mai ales în aceste momente, are nevoie de astfel de oameni bine pregătiți.

Dan Mircea Ciupariu, auto-declarat ,,președintele Fan-clubului Dan Podaru”, a subliniat la rândul său, multiplele valențe ale poetului, și a remarcat extraordinara simbioză între poeziile din volum și ilustrațiile care însoțesc fiecare poezie, realizate de Ana Ramona Damiean. ,,Volumul de poezii trebuie privit ca un întreg, fiecare poezie în parte fiind de fapt parte a unei povești de dragoste, o poveste cu bucurii și tristeți, cu trăiri și dezamăgiri, cu împăcări și despărțiri, așa cum sunt toate poveștile de dragoste”, a declarat Dan Ciupariu.

La final, în stilul să inconfundabil, poetul Dan Podaru a sintetizat: ,,Este o păcăleală că acest volum este de poezii - este, de fapt, un volum autobiografic, așa cum este o păcăleală că aceasta este o lansare de carte - este, de fapt, o întâlnire între prieteni”.

Volumul ,,2” de Dan Podaru poate fi comandat pe site-ul Editurii Meridiane https://meridiane.ro/product/2/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.