Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Tanasă (AUR): Statul - complet eliminat din ceea ce înseamnă gazul din Marea Neagră

dan tanasa

Deputatul AUR Dan Tanasă a afirmat, marţi, că statul român a fost "complet eliminat" din proiectul gazelor din Marea Neagră, în condiţiile în care acestea sunt vândute "direct" unei companii străine, "pe mulţi ani de acum înainte".

"După ce în februarie, Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei, ne spunea că prima moleculă de gaz din Marea Neagră va fi extrasă anul acesta, un lider important al coaliţiei de guvernare ne spune că, de fapt, gazul extras, cel cu care se lăudau cei de la PSD şi PNL că va fi extras din Marea Neagră, deja este vândut unei companii franceze, unei companii străine. Iată că trădarea de ţară se dovedeşte cât se poate de evident, ceea ce a susţinut AUR la votul pe Legea offshore că, de fapt, avem de-a face cu o trădare de ţară. Practic, statul român a fost complet eliminat din ceea ce înseamnă gazul din Marea Neagră, în condiţiile în care România a avut o tradiţie pe ceea ce înseamnă extracţie şi prelucrarea petrolului, suntem în situaţia în care gazele din Marea Neagră sunt vândute direct unei companii străine, pe mulţi ani de acum înainte. (...) PSD şi PNL s-au bătut să scape ţara de ruşi, să asigure independenţa energetică a României, până când au dat-o altora, au vândut-o unei alte companii", a susţinut Tanasă, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că s-a ajuns în situaţia în care resursele ţării ajung la companii străine care apoi le vor vinde în România la preţuri "mult mai mari", acuzând PSD şi PNL că nu acţionează pentru independenţa energetică.

"Independenţa energetică a României, de care vorbeau PSD şi PNL, este o marotă şi se vede că am ajuns să vindem resursele României direct ca, ulterior, tot acele companii să ne vândă nouă la preţuri mult mai mari. Tot ce înseamnă acţiuni pe care le fac PSD şi PNL în zona energetică sunt acte de trădare naţională. Vă reamintesc vânzarea Termo Mintia, vă reamintesc închiderea minelor - AUR a votat împotriva închiderii minelor, a tuturor minelor. Tocmai de aceea există acest artificiu pe care PSD l-a băgat ca să prelungească agonia unei mine doi - trei ani, însă noi nu suntem de acord. În acest moment, există state în Uniunea Europeană, cum e Polonia, de exemplu, care produce curent electric din cărbune", a menţionat deputatul AUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.