Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Tanasă: Parlamentul nu a fost consultant despre tratative pe care România le-ar avea cu Ucraina

captura Digi 24
Dan tanasa

Deputatul AUR Mureş Dan Tanasă a afirmat, joi, la Târgu Mureş, că Parlamentul României nu a fost consultant sau informat cu privire la tratativele pe care România le-ar avea cu Ucraina şi că preşedintele statului ar trebui să fie mandatat prin vot pentru a purta astfel de negocieri.

"Aflăm cu stupefacţie că un anume Iulian Fota, secretar de stat la Ministerul de Externe, era la Davos şi negociază cu Ucraina un tratat de garantare a securităţii Ucrainei. Considerăm că este absolut inacceptabil ca ţara noastră să fie atrasă într-un astfel de acord, de tratat, de înţelegere privind asigurarea unor garanţii de securitate unui stat care se află în conflict armat. Credem că cea mai mare legitimitate la nivelul societăţii româneşti o are Parlamentul României, ori Parlamentul României nu a fost în niciun fel consultant sau informat cu privire la astfel de tratative, înţelegeri, discuţii pe care România le-ar avea cu Ucraina. Acesta e şi motivul pentru care îi solicităm preşedintelui Klaus Iohannis (...) să obţină mandat din partea Parlamentului României pentru a începe sau pentru a avea orice fel de discuţii cu Ucraina", a declarat Dan Tanasă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Deputatul a spus că nimeni nu se poate juca cu siguranţa naţională a României şi a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Marcel Ciolacu retragerea secretarului de stat al MAE de la orice fel de negocieri cu partea ucraineană.

"Considerăm că este absolut iresponsabil să avem astfel de discuţii privind garanţii de securitate ale Ucrainei, în condiţiile în care Ucraina este un stat aflat într-un conflict armat. Prioritatea zero pentru cei care conduc în acest moment România, pentru Klaus Iohannis, pentru Ciolacu, ar trebui să fie interesul naţional al României, ar trebui să fie siguranţa şi securitatea cetăţenilor români", a arătat Dan Tanasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.