Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video / Dan Tudorache nu vrea imunitate și face acuzații: 'De ce au așteptat 2 ani? Poate acum e momentul prielnic să se facă circ'

Digi24
dan tudorache

Deputatul PSD Dan Tudorache le-a cerut luni colegilor, în plen, să voteze pentru încuviințarea percheziționării telefonului său de către procurori. Fostul primar al Sectorului 1 este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Înaintea începerii votului secret, cu bile, asupra solicitării procurorilor, Dan Tudorache li s-a adresat deputaților spunând că percheziția a fost în urmă cu doi ani de zile și s-a întrebat de ce au așteptat procurorii tot acest timp.

  • „Va cer sa incuviintati perchezitia telefonului, nu am nimic de ascuns si va rog sa votati. Sunt multe de intrebari care se pun. Poate acum e momentul prielnic sa se faca circ. Puteau sa o faca in primele 30 de zile si nu aveau nevoie de votul dvs. Va rog sa votati”, a adăugat deputatul PSD.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe prin vot, tot luni, asupra cererii DNA.

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19. Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

Daniel Tudorache, deputat PSD în prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grav.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.