Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Vîlceanu, acid cu Cioloș: 'Eu nu cred va fi atât de iresponsabil încât să vină să se propună premier și să știe că nu are majoritate când face asta'

Inquam Photos / George Calin
dan vilceanu

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat luni la B1 Tv că Dacian Cioloș trebuie să meargă să formeze mai întâi o majoritate cu cei de la PSD și AUR „aliații” alături de care a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu:

„Cred că în momentul ăsta trebuie să ne concentrăm pe ce se întâmplă acum. Avem un premier desemnat care conform Constituției are 10 zile pentru a forma o majoritate pe care deja a testat-o cu ocazia moțiunii de cenzură și să vină cu un cabinet și un program de guvernare în parlament. Din punctul mei de vedere există o majoritate testată. O majoritate care a votat o moțiune de cenzură și a dărâmat un guvern.

Mă gândesc că având foarte clar ce va urma. O parte a acestei majorități a primit mandatul de premier desemnat. În următoarele zile va discuta cu cei care a format această majoritate și vor spune tuturor românilor care este varianta pe care a găsit-o pentru a ieși din această criză.

Nu poți trece un guvern în parlament decât dacă ai majoritate și USR-PSD-AUR au dovedit că au majoritate. O majoritate testată a primit un mandat de premier desemnat. Noi am spus că domnul Cioloș trebuie să discute cu cei cu care au format o majoritate și dacă nu face majoritate stăm și noi de vorbă cu dânsul. Eu cred că nu se va pune problema, sigur că vom discuta și noi cu dânsul. Eu nu cred că domnul Cioloș va fi atât de iresponsabil încât să vină să se propună premier și să știe că nu are majoritate când face asta”, a declarat Dan Vîlceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.