Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbateri fiscale aprinse! Dan Vîlceanu (PNL), către PSD: Aveți o pasiune pentru găuri

dan vilceanu

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a spus, marți, la Ora Guvernului, că ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a crescut deficitul bugetar și a făcut mari împrumuturi anul trecut: „Dvs, de la PSD, aveți o pasiune pentru găuri”, anunță Mediafax. Toți cei din sală, inclusiv Vîlceanu, au râs după ce deputatul a făcut această remarcă.

„Încep prin a spune adevărul. Dl. Câciu a preluat mandatul în noiembrie 2021 moștenind un deficit de 4,7% din PIB. În ultima lună a reușit să facă 2% din PIB în plus și atunci am terminat anul cu 6,7. Date verificabile. Mai mult, îmi pare rău că tot continuăm să ne aducem aminte de pandemie.

Pandemia a fost un moment complicat pentru toată țara. Se pare că numai pentru PSD e un motiv de laudă tot ce s-a întâmplat atunci și vă lăudați cu suferința românilor. (...) Când vine vorba despre vaccinuri faceți o întrebare dlui Rafila”, a spus Dan Vîlceanu.

El a mai spus că social-democrații au „o pasiune pentru găuri”

„În 2017 ați mai inventat o gaură. Gaura pe care Liviu Dragnea o ancheta cu comisie împotriva lui Dacian Cioloș. Acum vă autogăuriți, practic. Veniți și spuneți că există o gaură de 20 de miliarde în buget. Păi faceți comisie de anchetă să-l anchetați pe dl. Câciu. Mai mult decât atât, dle Câciu, nu puteți prezenta numai ce vă convine.

Anul trecut v-ați împrumutat 250 de miliarde. Este un nivel istoric. Niciodată România nu s-a împrumutat într-un an 250 de miliarde. Dle Câciu, nu puteți să dați vina pe ANAF și pe colectare. Legea bugetului dvs ați făcut-o”, a adăugat Vîlceanu.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, participă, marți, la Ora Guvernului în Camera Deputaților.

Vezi și: Fostul ministru Dan Vîlceanu dă de pământ cu conducerea PNL: Atâta vreme cât servești interesele PSD, arăți exact așa, ca și cum am fi ospătari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.