Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, apel către responsabilii guvernamentali: În loc să aruncăm bani grei pe importuri de energie, mai bine le dăm acești bani minerilor greviști

Omul de afaceri Dan Voiculescu face un apel către responsabilii guvernamentali pe care îi îndeamnă să negocieze inteligent și transparent cu sindicaliștii aflați în grevă din bazinul minier al Olteniei. El susține că la un simplu calcul economic se poate observa clar că banii dați zilnic pentru importuri din energie ar putea fi folosiți chiar și în parte pentru salariile minerilor și stingerea astfel a conflictului de muncă extrem de dăunător pentru economie țării.

”Referitor la situația critică din sistemul energetic – întreaga activitate a Termocentralei Rovinari este în pericol din cauza grevei minerilor, stocurile de cărbune sunt practic inexistente, importurile au atins nivelul maxim – două scurte observații:

1. În loc să “aruncăm” 15 milioane/zi pe importuri – ca urmare a grevei – ar fi mai eficient să alocăm aceste sume, măcar parțial, bugetului pentru salariile minerilor. E necesară o negociere inteligentă, rapidă și transparentă cu liderii sindicali.

2. Criza este atât de acută din cauza administrării iresponsabile a stocurilor de cărbune. Asigurarea unei rezerve strategice de combustibil trebuie să apară, în regim de urgență, pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Un stat incapabil să-și asigure stabilitatea energetică este extrem de vulnerabil la orice alte amenințări.”, susține omul de afaceri pe blogul personal./

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.