Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu ar putea ajunge din nou la DNA

Dan-Voiculescu

Procurorii au început cercetarea penală în dosarul terenurilor obținute de Dan Voiculescu de la Academia Română, astfel că este posibil ca acesta să ajungă din nou la DNA pentru a da explicații în fața procurorilor.

Deocamdată, DNA nu a anunțat oficial inculparea lui Dan Voiculescu în acest dosar, în care joi, 31 martie, a fost pus sub acuzare Bogdan Alexandru, președinte executiv al Fundației „Patrimoniu” din cadrul a Academiei Române și fost angajat al grupului de firme GRIVCO.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”în perioada 2006-2010, cu ocazia administrării patrimoniului silvic și funciar al Academiei Române, între Fundația „Patrimoniu” și mai multe societăți comerciale au fost încheiate peste 20 de contracte și acte adiționale privind: arendarea și concesiunea de terenuri, asistența juridică, consultanță, prestări servicii etc  (...) Spre exemplu, pentru perioada 2007-2009, la o suprafață de teren de 1.484,31 hectare și pentru perioada 2008-2009, la suprafața de 641,51 hectare, Fundația „Patrimoniu” nu a calculat valoarea arendei și nici nu a comunicat Arendașului (societate comercială) obligația de plată. De asemenea, fără a exista aprobarea Consiliului Director, Fundația „Patrimoniu” a fost de acord și a acceptat plata anumitor sume, considerate drept avans arendă, sume care nu au fost recalculate și regularizate conform prevederilor din Actele adiționale și în raport cu arenda datorată. Prejudiciul total creat de Bogdan Alexandru în dauna Academiei Române este de 3.757.860 euro”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.