Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu: Cum ne salvăm de coronavirus? Soluția nu poate fi decât globală

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Soluția ieșirii din criza actuală nu poate fi decât una globală, apreciază Dan Voiculescu. La aceasta s-ar ajunge prin contribuții individuale și naționale, spune el, care identifică trei mari tendințe ale umanității.

”Aceste trei tendințe – INDIVIDUALISMUL, PATRIOTISMUL, GLOBALIZAREA – sunt evidente în configurația actuală a umanității și vor continua să se manifeste în paralel, fiind intrinseci naturii umane și complementare.

Fiecare dintre ele asigură beneficii, dar și riscuri. Doar completându-se și influențându-se reciproc pot genera o soluție general valabilă. Înțelegându-le specificul și alegând conștient ce au cu adevărat util, societatea umană își poate continua progresul, fructificându-și trecutul și investind lucid în viitor.

Este evident că pandemia de Coronavirus reprezintă un test de dimensiuni globale care va putea fi rezolvat doar printr-o soluție globală, la care se va ajunge prin contribuții individuale și naționale”, afirmă Dan Voiculescu.

Și dacă ”în tot răul stă un bine”, Dan Voiculescu arată că actuala criză are, printre efectele sale, accentuarea și scoaterea la suprafață a altruismului, remarcând că oamenii încep să manifeste din ce în ce mai vizibil un spirit comunitar.

”În egală măsură, în aceste momente de acută presiune, începe să se manifeste real și un spirit comunitar renăscut, o deschidere altruistă către semenii noștri, o eliberare de mize și conflicte meschine.

A venit momentul să devenim mai buni, mai responsabili, mai atenți la nevoile și suferințele celorlalți”, conchide Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.