Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, dus cu duba la DNA

voiculescu catuse

Dan Voiculescu a fost adus cu duba la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiat de procurori în dosarul cărților plagiate, informează B1 TV şi RTV.

Voiculescu este încarcerat la Penitenciarului Rahova, unde își ispăsește pedeapsa de 10 ani de închisoare primită în luna august a anului 2014, în dosarul privatizării ICA.

În dosarul cărților scrise de deținuți a fost audiat și Gigi Becali, timp de la multe ore, în calitate martor.

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu în luna ianuarie, cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanţele de judecată.

***

In luna ianuarie 2016 s-a deschis dosarul in care Dan Voiculesu a fost audiat astazi in calitate de martor. Tot in luna ianuarie, Dan Voiculescu scria pe blog:

"Mi se reproșează că sunt prolific, că am scris zece cărți. Cu toată modestia, nu mă voi opri aici. Aș fi înțeles să stârnesc asemenea reacții dacă scriam despre turboreactoare. Se întâmplă însă ca toate aceste cărți să trateze subiecte care se subscriu disciplinei economiei, pe care, de altfel, am avut plăcerea să o predau la ASE timp de 15 ani.

Pentru opinia publică, vreau să clarific:

Da, am timp. Evident, nu dispuneam de același timp înainte, drept pentru care îi enervez pe unii cu aceste volume, motiv de a-și exersa cunoștințele de matematică elementară, făcând calcule cu privire la presupuse date de eliberare.

Da, atâta vreme cât există o lege în vigoare, nu cred că fac nimic ilegal. Da, scriu. Scrisul nu mi-e străin. Am mai scris vreo 20 de cărți înainte, pe subiecte de macroeconomie. Da, ASE-ul a considerat de cuviință să aibă un curs propus de mine, pe care l-am susținut timp de 15 ani. ASE este, de altfel, ultima instituție care figurează pe cartea mea de muncă."

In postarile de pe blogul propriu, Dan Voiculescu a facut in ultimii ani numeroase referiri la analizele care se regasesc cartile sale, toate carti de specialitate in domeniul economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.