Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, întrebare-cheie: A fost interzisă democrația prin statutul unui partid politic?

blog Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Afirmațiile liderului PNL Ludovic Orban, privind faptul că parlamentarii PNL care ar fi votat la moțiunea de cenzură riscau excluderea din partid, demonstrează că partidul a interzis, prin statut, ca parlamentarii să își poată exercita mandatul primit din partea cetățenilor.

„Există un partid, în România, care interzice, prin statut, libertatea de conștiință, exprimarea democratică a unei opinii și/sau opțiuni? Această știre asta ne spune! Avem, deci, un partid care, prin statut, le interzice parlamentarilor săi să își exercite mandatul primit din partea cetățenilor?”, scrie Dan Voiculescu într-o postare pe blogul persoanal.

O astfel de situație necesită explicații suplimentare, crede fondatorul doctrinei umaniste, altfel putându-se vorbi despre faptul că democrația în PNL a fost interzisă prin statutul partidului.

„Vorbim despre acel mandat care impune prezența și votul în Parlament! Poate e nevoie de o lămurire, totuși. A fost democrația interzisă prin statut? Din nou, discutăm despre principii”, mai spune Dan Voiculescu.

Parlamentul a respins prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Au fost 201 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Înaintea ședinței, Ludovic Orban a spus că parlamentarii liberali vor fi prezenți în sală la dezbateri, dar nu vor vota.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.