DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dan Voiculescu, lovitură groaznică de la FISC: Ce se întâmplă cu averea mogulului

dan voiculescu

Dan Voiculescu a primit o nouă lovitură din partea Fiscului. Oamenii legii au făcut încă un pas în recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. Fiscul vinde la reducere acţiunile pe care fiicele lui Dan Voiculescu le deţin la compania Sanagra.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va organiza două noi licitaţii pentru a vinde acţiunile pe care fiicele omului de afaceri Dan Voiculescu, Camelia şi Corina, le deţineau la compania Sanagra SA, titluri pe care Fiscul a pus sechestru în încercarea de a recupera prejudiciul din dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro. După o primă încercare eşuată de a vinde acţiunile, preţul de pornire în licitaţie a fost redus cu 25%.

Citește și: Un lider PSD face un anunţ teribil: Ce se va întâmpla cu România

Fiscul va organiza la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş, din Târgu Mureş, două licitaţii, în acelaşi loc, aceeaşi şi aceeaşi oră – 17 decembrie, ora 12.00. Una dintre ele vizează vânzarea celor 351 de acţiuni pe care Corina Voiculescu le deţine la Sanagra din Sîntana de Mureş, cu un preţ de pornire de 1,259 milioane de lei (281.650 de euro), redus de la 1,678 milioane de lei. Cealaltă licitaţie vizează vânzarea celor 306 acţiuni pe care Camelia Voiculescu le deţine la aceeaşi companie din judeţul Mureş, cu un preţ de pornire de 1,097 milioane de lei (245.500 de euro), redus de la 1,463 milioane de lei. „Preţurile de pornire pentru bunurile mobile reprezintă 75% din preţul de evaluare (şedinţa II de licitaţie) şi nu conţin TVA. Bunurile nu sunt grevate de sarcini“, se arată în anunţul de pe portalul ANAF. Fiscul programase să organizeze la 19 noiembrie două licitaţii pentru vânzarea acţiunilor pe care fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia şi Corina Voiculescu, le deţineau la compania Sanagra SA din judeţul Mureş. Licitaţia, care trebuia să aibă loc la Direcţia Finanţelor Publice din Tîrgu Mureş, nu a mai avut însă loc pentru că nu s-a prezentat niciun ofertant. Astfel că, în termen de 30 de zile, ANAF trebuia să publice anunţul privind organizarea unei noi licitaţii pentru vânzarea acţiunilor pe care Corina şi Camelia Voiculescu le deţineau la Sanagra. Asupra acţiunilor pe care fiicele lui Dan Voiculescu le deţineau la Sanagra SA a fost pus sechestru în dosarul ICA, în încercarea de a recupera o parte din prejudiciul estimat la 60 de milioane de euro.

Citeşte şi: Elena Udrea revine în forţă: Dezvăluiri despre Crinuţa Dumitrean

În luna iunie a acestui an, Fiscul a vândut prin licitaţie apartamentul de pe Şoseaua Kiseleff, care a aparţinut lui Dan Voiculescu.

Adjudecatara apartamentului cu o suprafaţă de 206,5 metri pătraţi a fost o femeie (persoană fizică), care a oferit 1,9 milioane de lei (427.000 de euro), deşi preţul de pornire era de 1,41 milioane de lei. Numele persoanei care a câştigat licitaţia nu a fost făcut public. Pentru că adjudecatara nu a virat banii în termen de cinci zile, ANAF a demarat procedurile pentru reluarea licitaţiei. Însă aceasta avea posibilitatea de a vira suma promisă până în ziua în care se organizează o nouă licitaţie. Astfel că a virat suma cu o zi înainte.

Citeşte şi; Patriarhul Daniel recunoaşte: 'Am folosit coloana oficială, dar nu avem nevoie'

Valoarea cumulată estimată pentru patru terenuri imobiliare şi trei clădiri – sediile Antena 1, Antena 3 şi Grivco, este de 32,582 milioane de euro. Valoarea stabilită de comisia de evaluare din ANAF este mai mare cu 7,13 milioane de euro peste preţul evaluatorului. Pe lista cu bunuri evaluate de ANAF, care au aparţinut lui Dan Voiculescu, se înscriu patru terenuri şi trei clădiri. Astfel, terenul intravilan şi clădirea – cu o suprafaţă de 3.789 de metri pătraţi – de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti din Capitală, fostul sediu Antena, au fost evaluate la o valoare de 5,829 milioane de euro. De asemenea, un alt teren cu o suprafaţă de peste 29.000 de metri pătraţi, de pe strada Gârlei, aparţinând anterior Grivco, a fost evaluat la 10,4 milioane de euro. În plus, comisia din ANAF a evaluat la 5,153 milioane de euro un teren şi o clădire cu trei etaje, tot din strada Gârlei, cu o suprafaţă de 4.457 de metri pătraţi. Pentru un alt teren şi o altă clădire (P+8) de pe strada Gârlei, aparţinând anterior grupului Grivco, s-a stabilit un preţ de 11,2 milioane de lei. Rapoartele finale privind evaluarea imobilelor lui Voiculescu vor fi transmise Ministerului Finanţelor, care are calitatea de proprietar al acestora, anunță adevărul.

Citeşte şi: Teorie inedită: Ce spune un diplomat american despre teroriştii care au invadat Europa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.