Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu: Rezervele populației în fața vaccinării se datorează lipsei de încredere în autorități

Dan Voiculescu

Rezervele oamenilor legate de vaccinarea împotriva coronavirusului, nu doar în România, ci în întreaga lume sunt rezultatul unei lipse generalizate de încredere în autoritățile publice, spune Dan Voiculescu într-o postare pe blogul personal.

Acesta afirmă că, de multe ori, apare chiar un reflex de „nesupunere civică” față de abordările oficiale.

„Consecința imediată, în contextul analizat: inclusiv în statele în care guvernele se bucură de o evidentă legitimitate și încredere, ritmul vaccinării rămâne, cu foarte puține excepții, la un nivel scăzut.

Astfel, analizând fenomenul în profunzime, devine evident că, fără o dezbatere serioasă și deschisă asupra limitelor modelul socio-politic actual, campaniile de promovare desfășurate de guvernele din întreaga lume vor avea, indiferent de subiect, o eficiență tot mai redusă. Când oamenii își pierd încrederea în sursa comunicării, tema concretă a acelei comunicări este irelevantă”, scrie Dan Voiculescu.

Acesta consideră că, în acest context, campaniile de promovare a vaccinării vor avea o eficiență redusă și că este nevoie ca autoritățile să recâștige mai întâi încrederea populației.

„Așa cum demonstram, în urmă cu aproape 20 de ani, în “Societatea Umanistă”, comunismul și capitalismul și-au pierdut capacitatea de a răspunde optim necesităților actuale ale omenirii. Omul contemporan nu mai poate accepta statutul de subordonat al colectivității (v. comunism), al capitalului sau al unor obiective “superioare” care îi sunt impuse din exterior.

În viziunea umanismului pragmatic, omul contemporan își asumă rolul firesc de valoare centrală a societății, sursă și reper al legitimității celor care îl guvernează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.