Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Budeanu: Nimeni nu vă ia cash-ul! Nu vă uitați în gura lui Simion și a USR-ului. Toti oamenii care aveti bani cash, nu va mai speriati

Verdict App
Dana Budeanu

Nebunia discuției privind limitarea cash-ului se menține la cote înalte. Pe de o parte sunt cei care susțin că Guvernul intervine brutal și limitează plațile cash încălcând astfel recomandări europene, iar pe de altă parte cei care susțin că nu se schimbă nimic pentru românii obișnuiți și că totul e o propagandă a celor care până acum au făcut evaziune fiscală masivă prin portițe de acest fel.

Dana Budeanu susține că în fapt în aceste zile e o campanie menită să sperie populația și să timoreze Guvernul pentru că de fapt banii fizici rămân și se pot folosi ca și până acum și că singurii afectați și care plătesc campanii masive Împotrivă sunt șmecherii afectați grav.

Plățile cash se reduc drastic la companii și la persoanele fizice.

Se pot face încasări şi plăţi între o persoană juridică şi o persoană fizică în plafonul zilnic de 5.000 lei. Se vor putea face plăți către firme în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei pe zi. Dana Budeanu nu crede că se va aplica vreodată această măsură.

Dana Budeanu spune că măsura cu restricţiile la banii cash nu va afecta oamenii de rând, ci poate avea eventuale efecte doar la infractori.

„Vreau sa ma refer la disparitia cashului de pe piata. Cashul e sfant, e dumnezeu. Nu sunt ingrijorata, mie imi plac pachetele, mi-ar placea sa iau toti banii din banca si sa dorm pe ei. Toti oamenii care aveti bani cash, nu va mai speriati. E o harneala a lui Bolos, pe care o deconteaza Ciolacu, ca a zis ca isi asuma. Astia de la PNL, dupa ce i-a ingropat hashtag USR, a sunat Hoha si a chemat PSD sa-i salveze”, a declarat Dana Budeanu la Romania TV.

”NU se schimbă nimic”

„Acum, acest ministru PNL a facut aceasta masura de combatere a evaziunii. Uitati-va la mine, nu se schimba nimic. Ma duc maine la banca si nu mai scot 100 de milioane, scot 50. Ma duc in fiecare zi si scot 50 de milioane. Ba, nebunilor, de numai cu sute de milioane umblati. La fel si aia cu guma, in loc sa iei de 10.000, iei de 5.000. Asa, si? Te duci cu nevasta-ta si luati de doua ori.

Noi vorbim de omul de rand, care s-a speriat ca batranii care nu au card nu mai pot sa-si ia banii. Vorbesc acum cu copiii, linistiti-va parintii si bunicii, asta e o harneala a lui Simion, ca n-are subiecte. Cum era si cu Firea, ca se vand copiii. S-a vandut, ma, vreun copil?

Deci, nu va duceti la banci sa depuneti banii, tineti-i acasa. Credeti ca il intreaba cineva pe Becali sau alti oameni cu bani de unde au doua milioane? Pai oamenii de buna credinta au pensii, au salarii, ei pot oricand sa justifice.

Mergeti cu sotia, iei tu de 5.000, ia si sotia de 5.000, o sfatuiesc sa isi ia si ea ceva frumos, si aia e. Domnule Iohannis, daca domnul Bolos nu poate sa explice masura asta, trebuie sa-l dati afara.”, spune Dana Budeanu.

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, marţi seară, că nu desfiinţează nimeni cash-ul în România, dar erau necesare restricţii pentru a fi combătură evaziunea fiscală, România fiind pe primul loc în Europa în acest domeniu. Marcel Ciolacu afirmă că este o minciună grosolană întreaga propagandă a celor care susţin că va dispărea cash-ul, dar recunoaşte că achiziţionarea oricărui bun sau produs care costă mai mult de 5.000 de lei trebuie făcută cu cardul.

”Oameni buni, nu desfiinţează nimeni cash-ul. Nu obligă nimeni să ai card”, a afirmat, marţi seară, la România TV, Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce se limitează valoarea plăţilor, Ciolacu a afirmat: ”Păi şi cum să combată? Doamne, am înnebunit? La magazinul din comună plăteşti mai mult de 5.000 de lei?”

Premierul a explicat că, dacă într-o comună sunt două-trei magazine, fiecare persoană poate cheltui 5.000 de lei cash în fiecare dintre acestea.

”E vorba despre o cheltuială într-un singur loc. Ca să nu vă spun că puteţi dumneavoastră cheltui 5.000 de lei, poate cheltuieşte în acelaşi magazin şi soţia 5.000 de lei. Nu vedeţi ce minciună grosolană?”, a adăugat premierul.

Întrebat ce se întâmplă dacă cineva doreşte să cumpere ceva care costă mai mult de 5.000 de lei, de exemplu un televizor, premierul a replicat: ”Plăteşti cu cardul”.

Când i s-a atras atenţia că poate cineva nu are card, premierul a afirmat: ”Vorbim de oamenii normali. Şi cum vreţi să combat eu evaziunea? E o restricţie în acest moment, dacă ai cea mai mare evaziune din Europa. Vreţi un prim-ministru care vine să se plângă la dvs: «aoleu ce mă fac?» Vin cu soluţii”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că propaganda este făcută de cei care se tem că nu mai pot face evaziune fiscală şi nu mai pot lua şpagă.

”E normal că-i doare, e normal că nu mai au cum să cheltuie şpaga, nu mai ai cum să cheltuie banii din evaziune. Cred că doare, îi înţeleg. Oamenii vor vedea că nu sunt afectaţi şi nu o să fie probleme. Li se va întoarce în cap toată această propagandă pe care o fac în acest moment. E o minciună grosolană. Domnilor de la AUR o să li se întoarcă în cap ca un bumerang”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Plățile cash, limitate de la 1 noiembrie. Câți bani vom putea plăti la comercianți

Începând de miercuri, 1 noiembrie, o parte din noile măsuri fiscale vor intra în vigoare, printre care și limitarea plăților cash la comercianți. Pachetul de măsuri fiscale care introduce și majorează taxe, pe care Guvernul și-a asumat răspunderea, a fost publicat în Monitorul Oficial vineri seară, după ce joi a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, de la 1 noiembrie vor intra în vigoare o parte din schimbări, iar altele de la 1 ianuarie 2024. Potrivit proiectului, de miercuri se poate încasa cash în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană juridică.

De asemenea, mai sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei.

Va exista și un plafon zilnic de 5.000 de lei, în cazul în care se vor face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoană fizică. Mai mult decât atât, la sfârșitul fiecărei zile, sumele  în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei.

În cazul în care nu vor fi respectate aceste măsuri, se vor aplica amenzi de 25% din suma încasată/plătită, respectiv deținută în casierie, care depășește plafonul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.