Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Budeanu, discurs manifest, după violențele celor de la AUR: Este un atentat la siguranța națională

captura TV
Dana Budeanu

Dana Budeanu susține că violențele celor de la AUR, din fața Parlamentului, reprezintă un atentat la siguranța națională, asta pentru că se readuce în discuție și bătălia dintre români și unguri. Dana Budeanu arată că cei de la AUR nu sunt naționaliști români, așa cum se pretind.

"Cea mai gravă este instigarea la ură. Eu nu simt frică când văd niște dezechilibrați din ăștia alergând în sus, în jos pe acolo. Nu vreau să-i văd în viața mea nici în Parlament, nici la putere. Nu vreau să fiu solidară în viața mea cu astfel de oameni. Ăștia nu reprezintă românii. Ei nu sunt naționaliștii români.

Adevărații naționaliști români nu sunt ăștia. Punct. Și cu asta am încheiat și am a explicat de 100 de ori. Cea mai gravă este această propagare a culturii urii. Și ni s-a mai întâmplat asta și cu #rezist și acum ni se întâmplă cu AUR. Faptul că este adus în atenție permanent subiectul urii românilor față de unguri și viceversa, este un atac la siguranța națională. Punct.

Noi, românii, nu ne urâm cu ungurii și nici viceversa. Asta este un cretinism efectiv. Eu nu înțeleg. Adică avem 7.000 de legi care amendează, în special astea cu discriminarea și, mă rog, care amendează toate tâmpeniile, inclusiv glumele, le amendează.

Eu nu consider că este normal să tolerăm un astfel de discurs, sincer. Oriunde există cazuri izolate. Și comunitatea maghiară știe asta, și noi, românii, știm asta. Și probabil că există oriunde pe glob. Dar noi că suntem o nație care urâm evrei, ungurii nu este adevărat. Noi trăim în perfectă armonie cu minoritățile din România de sute de ani. Se propagă cultura, uri, tocmai de aceea", a spus Dana Budeanu la Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.