Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Gârbovan îi explică lui Klaus Iohannis ce înseamnă DE ÎNDATĂ, din motivările CCR: 'El trebuia să motiveze imediat, ceea ce nu s-a întâmplat'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dana Garbovan

Dana Gârbovan a explicat, la Antena 3, ce înseamnă termenul ”de îndată” din motivările CCR în care se explică încălcările repetate ale Constituției de către Klaus Iohannis. Iohannis a respins-o pe Gârbovan pentru funcția de ministru al Justiției și, conform CCR, trebuia să publice motivul deciziei sale, ceea ce nu a făcut nici până acum.

”Este atributul constituțional al președintelui să respingă o propunere vizând un portofoliu pe motive de oportunitate, adică domnia sa consideră că persoana respectivă nu este potrivită pentru postul de ministru. La fel de adevărat este, însă, ce spune Curtea Constituțională, că nu o poate face în mod arbitrar. Adică trebuie să motiveze și să motiveze în scris acest refuz. Nu a făcut asta de vreme ce Curtea Constituțională a constatat existența unui conflict generat printre altele tocmai de faptul că refuzul președintelui nu a fost motivat. Curtea a spus ”de îndată”, iar ”de îndată” înseamnă ”imediat”. De exemplu, când o hotărâre judecătorească este executorie de îndată, asta înseamnă că în momentul în care ea este publicată, pronunțată în ședință publică, poți să iei minuta și să te duci să o execuți Asta înseamnă ”de îndată” în termen juridic. Deciziile constituționale sunt, de regulă, obligatorii din momentul publicării lor în Monitorul Oficial

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Nu am avut discuții cu președintele. Eu am anunțat public ce vreau să fac la Ministerul Justiției. Cu Viorica Dăncilă am avut o întrevedere la Guvern, unde am pus problema independenței de mandat.

Eu am avut în considerare această posibilitate a lui Klaus Iohannis de a mă respinge. Am văzut toate atacurile și fake news-urile. ”, a spus Dana Gârbovan.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.