Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Gîrbovan îl pârăște pe Tudorel Toader la Sorin Grindeanu: Ce GAFE a făcut ministrul

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o hotărâre, constituirea unei Comisii care va inventaria, declasifica sau, acolo unde va fi cazul, va trece la un alt nivel de clasificare sau de secretizare documentele din arhiva DGPA, după care le va preda instituțiilor cu competențe în domeniu. Activitatea comisiei se va desfășura pe o perioadă de maxim 3 ani, cu respectarea prevederilor legale privind protecția informațiilor clasificate și a datelor cu caracter personal.

Hotărârea Guvernului a fost luată la solicitarea ministrul Justiției, Tudorel Toader, care le-a răspuns și judecătorilor care-l acuzau că a luat decizia fără să se consulte cu ei și fără ca actul normativ să fie în dezbatere publică. Toader spune că actul de desecretizare a fost pe site încă de pe timpul fostului ministru, Raluca Prună. Judecătorii au reacționat imediat prin preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan. Aceasta punctează gafele lui Toader care s-a baza pe miniciunile lui Prună.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

”Domnule prim ministru Sorin Grindeanu,

Afirmatiile ministrului justitiei Tudorel Toader din conferinta de presa din data de 31 mai, potrivit carora hotararea de guvern pe care ati adoptat-o azi privind "desecretizarea" arhivei SIPA a fost pe site inca de pe timpul ministrului Raluca Pruna, iar prin aceasta s-ar fi parcurs etapele de transparenta, este o sfidare la adresa magistratilor si o desconsiderare a colaborarii oneste, bazata pe buna credinta si transparenta intre Ministerul justitiei si corpul magistratilor.

Ministrul justitiei din 2016, doamna Raluca Pruna, si-a fundamentat acea propunere de hotarare de guvern pe o serie de dezinformari si neadevaruri.

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă

Una dintre acele dezinformari publice spuse de minstrul de atunci a fost ca in acea arhiva nu s-a intrat din 2006. Zilele acestea am aflat ca s-a intrat, inca in repetate randuri.

Un alt lucru neadevarat spus de ministrul Pruna in 2016 a fost ca arhiva SIPA nu a fost inventariata deloc. Arhiva a fost inventariata, inca in repetate randuri.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

Daca hotararea pe care ati adoptat-o azi are la baza proiectul de hotarare al ministrului Raluca Pruna, asa cum a spus ministrul Toader, inseamna ca e bazata pe neadevaruri si dezinformari.

Afirmatia ministrului justitiei Tudorel Toader asadar, ca prin reciclarea propunerii de hotarea facuta de ministrul Pruna dansul ar fi parcurs etapele de transparenta, este de-a dreptul sfidatoare la adresa oricui are un pic de memorie.

La fel de grav este faptul ca, asa cum rezulta din spusele ministrului Toader, din competenta comisiei care va inventaria, din nou (a cata oara?), aceasta arhiva nu face parte nici un magistrat, ci vor fi cinci persoane care toate sunt sub control politic.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

Daca aceasta arhiva a fost cauza de santaj pentru magistrati, lucru recunoscut inclusiv de Comisia Europeana, inseamna ca prin solutia oferita de ministrul Tudorel Toader ajungem ca tocmai aceasta arhiva, care a fost cauza de santaj in mana serviciilor si politicienilor, sa fie din nou potentiala arma in mana politicienilor care au control asupra persoanelor ce vor inventaria, din nou, aceasta arhiva.

Reiteram solicitarea sa nu trimiteti spre publicare in Monitorul Oficial aceasta hotarare de guvern, sa reveniti asupra acesteia si sa-i solicitati ministrului justitiei sa publice absolut toate rapoarte, procesele verbale, ordinele si orice alte inscrisuri care au legatura cu aceasta arhiva.

Citește și: China a lansat prima sa navă spațială de marfă

Este inacceptabila o noua "inventariere" a arhivei pana cand nu vor fi complet lamurite toate aspectele privind inventarierile anterioare.

Odata clarificate aspectele de pana acum legate de arhiva, putem gasi impreuna cu CSM si alte persoane interesate cea mai buna solutie ce sa se faca cu arhiva.”, e mesajul lui Gârbovan.

Citește și: Doi s’ un sfert, sexy-filaj extern!?Doi s’ un sfert, sexy-filaj extern!? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.