Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: 'Acum, când guvernul preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, mă aşteptam la suport'

Vioricas Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că se aştepta ca toţi europarlamentarii români să participe la întâlnirea de la Bruxelles cu Guvernul, având în vedere că România urmează să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Dăncilă a declarat, într-un interviu acordat televiziunii Antena 3 la Bruxelles, că era normal ca toţi europarlamentarii români să fie prezenţi la întâlnire, relatează agerpres.ro.

"Normal ar fi fost să fie toţi, pentru că eu aşa văd şi aşa am procedat când am fost europarlamentar. Chiar dacă era un alt guvern, chiar dacă era un alt preşedinte, chiar când a venit domnul preşedinte Iohannis şi eram europarlamentar, la invitaţie am dat curs, pentru că am considerat că trebuie să îmi reprezint ţara şi că este normal să ne punctăm împreună ceea ce avem de făcut, să ne susţinem reciproc, fie că ne aflăm la Preşedinţia Consiliului Uniunii, fie că suntem în Parlamentul European. Cred că trebuie să existe această conlucrare reciprocă, că trebuie să ne sprijinim, pentru că în fond toţi suntem români", a afirmat Dăncilă.

Premierul a precizat că se aştepta să nu vină la întâlnire unii dintre europarlamentari, care sunt "dedicaţi" în a critica România.

"Ieri nu au venit decât doi membri ai Parlamentului European din opoziţie, am apreciat prezenţa lor foarte mult, dar din păcate, acesta a fost răspunsul. Exact ceea ce vorbeam la început legat de unitate de responsabilitate. Unii dintre ei nu mă aşteptam să vină, pentru că sunt mult mai dedicaţi în a critica România, în a aduce în prim-plan faptele pe care ei le consideră definitorii pentru România, decât a veni în sprijinul României. Totuşi, pentru mine a fost dezamăgitor şi faptul că am fost colegi atâta timp, că am lucrat în Parlamentul European cu mulţi dintre colegii din opoziţie, iar acum, când guvernul preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, mă aşteptam la suport, nu pentru guvern, aşa cum am menţionat, ci pentru ţară", a spus Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.