Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Romaniei, discuții cu omologul leton despre dezvoltarea cooperării în domeniile apărării și economic

stiripesurse.ro
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, sâmbătă la Sofia, cu omologul leton, Māris Kučinskis, transmițându-i acestuia interesul României pentru aprofundarea cooperării bilaterale economice, precum și în domeniile apărării și agriculturii, informează Guvernul, potrivit Mediafax.

Întrevederea de sâmbătă a celor doi oficiali a avut loc în marja participării la Summit-ul China-Europa Centrală și de Est care se desfășoară la Sofia, Bulgaria.

Premierul Dăncilă i-a transmis prim-ministrului Republicii Letonia că este necesar un impuls suplimentar cooperării economice bilaterale, pentru a spori potențialul existent, anunță Guvernul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Aceasta a prezentat premierului Māris Kučinskis oportunitățile oferite de România investitorilor străini, referindu-se la noul cadru legislativ în materie.

Șeful Executivului român "a exprimat interesul pentru adâncirea cooperării sectoriale în domenii precum agricultura și tehnologiile de ultimă generație și a arătat apreciere pentru conlucrarea excelentă în domeniul apărării", arată Guvernul, în documentul de presă.

Prim-ministrul Dăncilă a precizat, în cadrul discuțiilor cu omologul leton, că în perioada când România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, în semestrul I al anului 2019, țara noastră dorește să aprofundeze relația bilaterală în domeniul afacerilor europene.

De asemenea, premierul leton "a acceptat invitația de a efectua o vizită oficială în România, în cursul acestui an, arătând ca intenționează să fie însoțit de o delegație importantă de oameni de afaceri, pentru a participa la un forum economic bilateral", conchide sursa citată.

Formatul de cooperare China – Statele Europei Centrale și de Est („16+1”), la care participă premierul Viorica Dăncilă, a fost iniţiat în anul 2011, în marja vizitei în Ungaria a premierului Republicii Populare Chineze, Wen Jiabao. Cu această ocazie, a avut loc o primă reuniune în acest format, cu participarea miniştrilor economiei şi dezvoltării din statele partenere.

În cadrul vizitei de sâmbătă, de la Sofia, a premierului Viorica Dăncilă, a fost semnat un memorandum de cooperare în domeniul transporturilor și infrastructurii între România și Republica Populară Chineză de către Lucian Șova, ministrul Transporturilor și Lifeng HE, președintele Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.