Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, întrevedere cu şeful Parlamentului muntenegrean; a reiterat sprijinul României pentru consolidarea parcursului european al Muntenegrului

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, joi, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Ivan Brajovic, în cadrul vizitei oficiale desfăşurate de demnitarul român în această ţară. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu acest prilej, premierul român a reiterat sprijinul României pentru consolidarea parcursului european al statului Muntenegru, "prin avansarea pe calea reformelor pro-europene, şi a subliniat importanţa legislativului muntenegrean în cadrul procesului de aderare, mai ales sub aspectul asigurării unui proces legislativ eficient". 

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a accentuat necesitatea participării active a tuturor forţelor politice şi actorilor civili relevanţi muntenegreni la crearea prin dialog a unei baze politice cât mai largi, care să sprijine realizarea obiectivului legitim al Muntenegru de aderare la UE", se arată în comunicat, citat de agerpres.ro

Totodată, demnitarul român a asigurat asupra atitudinii deschise şi constructive a viitoarei Preşedinţii române a Consiliului UE în sprijinul aderării europene a statului Muntenegru, fiind transmisă şi întreaga disponibilitate a Parlamentului României pentru acest proces. 

În context, Viorica Dăncilă a transmis felicitări preşedintelui Parlamentului de la Podgoriţa pentru succesul înregistrat prin recenta aderare la NATO, efort susţinut puternic inclusiv la nivelul legislativului muntenegrean. 

"Prim-ministrul a subliniat că Muntenegru are în România un aliat şi un prieten adevărat şi a salutat contribuţia acestei ţări la misiunile şi activităţile NATO", precizează sursa citată. 

De asemenea, premierul a abordat cu interlocutorul său o serie de aspecte aflate pe agenda bilaterală: "intensificarea dialogului politic la nivel înalt, inclusiv în cadrul Grupului Parlamentar de Prietenie şi al structurilor relevante din cele două parlamente, dinamizarea cooperării sectoriale prin identificarea unor noi oportunităţi de interes reciproc şi constituirea de platforme de cooperare în domeniul economic, consolidarea cooperării punctuale între instituţiile din cele două state, furnizarea de expertiză în domeniul afacerilor europene, colaborarea în cadrul formatelor regionale". 

"Cu referire la aspectele regionale, ambele părţi au evidenţiat contribuţia dimensiunii parlamentare la pregătirea statelor din Balcanii de Vest vizate de procesul de extindere, în vederea îndeplinirii criteriilor necesare pentru aderare, pe baza meritelor proprii", se spune în comunicat. 

Guvernul precizează că la finalul discuţiilor prim-ministrul român i-a adresat preşedintelui Parlamentului din Muntenegru invitaţia de a efectua o vizită în România. 

La convorbiri au participat şi membrii muntenegreni ai Grupului Parlamentar de Prietenie cu România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.