Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, invitată în SUA de o organizație-umbrelă a evreilor

stirimondene.fanatik.ro
dancila-viorica

Președintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, a invitat-o, joi, la Bruxelles, pe premierul Viorica Dăncilă, să efectueze o vizită la New York în toamna acestui an.

„Ambele părți au manifestat îngrijorare față de apariția unor tendinţe populist-extremiste şi antisemite în Europa, care îşi găsesc reflectare la nivel politic, apreciind în acest sens necesitatea unei intensificări a eforturilor comune pentru combaterea acestora, inclusiv prin educaţia tinerei generaţii”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Dăncilă i-a spus lui Lauder că Guvernul vrea să-i invită la București pe toți reprezentanții speciali pentru combaterea antisemitismului.

Ulterior, la o conferință pe tema antisemitismului, Dăncilă a declarat că vrea la începutul lunii martie să organizeze la București o largă reuniune pe aceeași temă.

Congresul Mondial Evreiesc este o organizaţie internaţională ce reprezintă comunităţile şi organizaţiile evreieşti din peste 100 de state ale lumii. Congresul negociază, în numele comunităţilor, cu guverne, parlamente şi alte organizaţii internaţionale. Organizaţia a fost fondată în 1936, la Geneva.

Pe 18 ianuarie, premierul Viorica Dăncilă a efectuat o scurtă „vizită de lucru” în Israel, deplasare care nu a figurat pe agenda sa oficială.

Citește și: Dăncilă povestește întâlnirea cu Netanyahu .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.