Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă pune presiune pe Iohannis: 'Președintele să ne dea motivarea respingerii. Vreau să văd dacă sunt motive de legalitate'

dancila viorica

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că așteaptă motivarea președintelui Iohannis după ce propunerile de miniștri au fost respinse.

„Așteptăm motivarea pentru respingerea celor trei propuneri. Nu am făcut o referire la o persoană anume. Am observat că în societatea românească apar aceste manifestări de ură, dezbinare, jigniri. Am făcut o referire la modul general, nu la o anumită persoană. Președintele trebuie să ne dea motivarea respingerii, pentru că oportunitatea unor miniștri revine primului ministru. Prim ministrul răspunde pentru buna funcționare a Guvernului. Eu vreau să văd dacă sunt motive de legalitate, nu de oportunitate sau de pregătirea sau de lipsa de pregătire a cuiva”, a spus Dăncilă.

Teodorovici pune biciul pe ANAF: 'România are nevoie de şi mai mulţi bani'. Când va avea loc prima rectificare bugetară

Propunerile de miniștri, refuzate de președinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.