Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, ultimul APEL către Iohannis înainte de sesizarea CCR: 'Președintele trebuie să fie mediator'

Klaus Iohannis Viorica Dancilă Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară la Antena 3, că a discutat la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker despre decizia șefului statului Klaus Iohannis de a amâna numirea miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor și că acesta cunoaștea situația.

"Am fost primiți cu foarte multă căldură, deschidere și speranță că vom reuși să avem rezultate foarte bune. Acest aspect nu l-am discutat cu Colegiul comisarilor, însă l-am discutat cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Știa despre această situație. Mi-a spus că această situație nu poate să continue. I-am spus că așteptăm o decizie a președintelui României. Suntem deja în 5 decembrie și că până la urmă trebuia să avem o explicație. I-am spus că fiecare guvern are dosarul cu prioritățile europene. Gândiți-vă cât de neplăcut este ca în două domenii importante să schimbăm miniștri pe parcursul mandatului nostru. Aș spune că chiar dacă ne aflăm într-o perioadă premergătoare preluării Președinției este necesar ca un anumit ministru să poarte discuții cu liderul partidului politic pentru a avea o codecizie. (...) E neplăcut să ia legătură cu raportorul și pe urmă să schimbăm ministrul. Am făcut un apel către președintele Iohannis să facă această nominalizare cât mai rapid pentru că dincolo de lupta politică avem responsabilitatea Președinției", a afirmat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat miercuri seară postului Antena 3, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Cât de mult poți ține carnea în frigider în funcție de proveniență

Premierul a reamintit că este pregătită să sesizeze CCR în legătură cu un conflict între Guvern și președinte pentru că "nu putem aștepta la nesfârșit".

"Da, o să depunem o sesizare dacă nu se face o nominalizare pentru că nu putem aștepta la nesfârșit. Dar depunem sesizarea mai durează la CCR și este o întârziere. Președintele trebuie să fie mediator și să încerce să existe cât mai rapid o rezolvare a acestei situații", a completat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltării și Transporturilor, că analiza este încă în lucru, dar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiind înlocuiți oameni slabi cu alții și mai slabi.

Întrebat care este soluția pentru a ieși din impas Cabinetul Dăncilă, șeful statului a spus: "Soluția e a PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanți. Nu am finalizat analiza".

Lia Olguța Vasilescu, cea respinsă la ministerul Transporturilor și propusă acum la Dezvoltare, a declarat că de joi ministerul Transporturilor intră în blocaj deoarece nu mai există ministru.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat de săptămâna trecută că va lua o decizie după 1 Decembrie în ceea ce privește cea de-a doua remaniere guvernamentală privind portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare.

Președintele i-a respins pe Ilan Laufer la Dezvoltare și Lia Olguța Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguța Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării și Mircea Drăghici pentru Transporturi.

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat miercuri la Bruxelles, unde alături de alți miniștri a discutat cu oficialii europeni pe marginea preluării Președinției Consiliului UE de către România.

CITEŞTE ŞI: Tiroida, ‘bateria’ întregului corp: Cum să o ‘resetezi’, pentru a-ţi activa metabolismul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.