Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dâncu: Avem probleme grave de transparență

vasile-dancu-og

vasile-dancu-ogVasile Dâncu a declarat sâmbătă, 5 decembrie, că rapoartele de monitorizare pe Legea 544 arată că există probleme grave de transparență, accesul la informații de interes public fiind în unele cazuri îngreunat în mod intenționat.

„În ultimii ani, s-a produs o dezinstituţionalizare în ceea ce priveşte transparenţa şi accesul liber la informaţiile de interes public. Eu sunt cel care am iniţiat acum 13, 14 ani această lege şi am văzut fazele succesive în care s-a pierdut din concretenţa acestei legi. M-am uitat pe câteva rapoarte de monitorizare şi am observat că acum avem foarte grave probleme de transparenţă. (...) tratamentul cererilor de transparenţă şi liberul acces la informaţie este făcut discreţionar de foarte multe ori şi făcut uneori intenţionat în aşa fel încât să îngreuneze accesul la informaţiile de interes public”, a declarat vicepremierul, citat de Mediafax.

Declarațiile au fost făcute în contextul prezentării inițiativei Guvernului de a constitui un grup interministerial care să se ocupe de reformarea statului și eficientizarea administrației publice. Potrivit vicepremierului, obiectivele inițiativei Guvernului sunt debirocratizarea, monitorizarea şi transparentizarea administraţiei.

„Ideea de bază a fost constituirea încă din acest moment a unui grup interministerial pentru reforma statului şi modernizarea administraţiei, un grup care să lucreze în continuare la câteva din proiectele noastre esenţiale care vizează reforma statului. (...) Vom costrui o echipă care va lucra la dialogul organizat, un fel de grup de consultare, care va lucra la dialogul social dintre ministere şi zona sindicală, zona patronatelor şi alte zone care înseamnă dialogul social şi construim acum o platformă împreună cu ministerul Dialogului Civic, o platformă care priveşte transparenţa şi dezbaterea publică”, a explicat Vasile Dâncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.