Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca şi Suedia îşi prelungesc controalele la frontieră

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Suedia şi Danemarca au anunţat joi extinderea măsurilor temporare de control frontalier până în luna aprilie în vederea ţinerii sub control al fluxului de migranţi, relatează DPA. ''Europa a eşuat în misiunea sa de asigurare a graniţelor sale externe'', a declarat ministrul suedez de interne Anders Ygeman, după o reuniune a guvernului de la Stockholm.

El a precizat că măsura temporară de control frontalier, introdusă în noiembrie, va fi extinsă până la 8 aprilie. ''Până vom vedea o soluţie europeană comună, Suedia este nevoită să desfăşoare măsuri naţionale pe termen scurt'', a precizat oficialul suedez. Controalele vizează terminalul de feribot din sudul Suediei, unde mulţi călători sosesc direct din Germania şi Danemarca. De asemenea, sunt efectuate controale la trecerea podului rutier şi feroviar Oresund, ce leagă Danemarca şi Suedia şi care este folosit zilnic de mii de navetişti.

La rândul său, guvernul danez a decis joi prelungirea controalelor temporare la frontiera cu Germania cu încă 30 zile, până la data de 3 aprilie, a indicat ministrul pentru imigraţie, integrare şi locuinţe, Inger Stojberg. Guvernul de la Copenhaga a introdus controalele la frontiera cu Germania pe 4 ianuarie, după ce Suedia a adoptat măsuri similare la graniţa sa cu Danemarca pentru a stopa valul de migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa. Danemarca a prelungit ulterior aceste controale, în strânsă legătură cu vecinul său nordic. ''Guvernul danez îşi menţine opinia conform căreia controalele la frontiera daneză nu depăşesc ceea ce este strict necesar în această situaţie'', a indicat Stojberg, într-o scrisoare adresată comisarului european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, în care a explicat decizia executivului de la Copenhaga, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.