Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca va relaxa o parte dintre restricţiile impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului

danemarca

Danemarca va relaxa o parte dintre restricţiile impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, a anunţat luni prim-ministrul Mette Frederiksen, vorbind despre 'prima fază prudentă a redeschiderii' activităţilor, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Astfel, vor fi redeschise creşele, grădiniţele, iar elevii de până la clasa a 6-a vor putea reveni la şcoală de la data de 15 aprilie, a precizat şefa guvernului.

Ea i-a prevenit totuşi pe danezi că trebuie să se pregătească să trăiască cu unele restricţii vreme de mai multe luni din cauza pandemiei.

Danemarca a fost una dintre primele ţări din Europa care a luat măsuri stricte pentru a stopa propagarea coronavirusului, interzicând adunările de peste 10 persoane, închizând magazinele neesenţiale şi frontierele.

Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Până luni, autorităţile au raportat aproape 4.700 de cazuri de infectare şi aproape 200 de decese legate de COVID-19.

Prin anunţul de luni, Danemarca se alătură Cehiei şi Austriei, care au comunicat la rândul relaxarea unor măsuri restrictive.

În Cehia, va fi permisă practicarea unor sporturi precum tenis sau golf şi vor putea fi redeschise afaceri precum magazine de bricolaj sau ateliere de reparat biciclete. Clienţii vor fi obligaţi să păstreze între ei o distanţă de 2 metri, iar comercianţii vor oferi la intrare mănuşi de unică folosinţă şi dezinfectanţi.

Şi Austria a anunţat luni că magazinele mici, cele de materiale de construcţii şi de grădinărit se vor putea redeschide, cu respectarea unor condiţii de igienă stricte, de la 14 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.