Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca va relua producția de muniție după o pauză de 55 de ani

Twitter
munitie

Danemarca va relua producția de muniție după o pauză de 55 de ani în singura fabrică de armament din țară. Aceasta fusese dezafectată și statul a răscumpărat-o de la ultimul ei proprietar, potrivit Reuters preluat de mediafax.

Ministerul danez al Apărării intenționează să repornească producția de muniție după o pauză de 55 de ani pentru a-și asigura aprovizionarea internă, în condițiile în care războiul din Ucraina provoacă o cerere crescută de echipamente militare în Europa.

Ministerul a anunțat sâmbătă că a încheiat un acord pentru a cumpăra o fabrică de armament dezafectată din nord-vestul țării. Aceasta a fost folosită ca unic furnizor de muniție al Danemarcei de la înființarea acesteia în 1676 până în 1968.

Ministerul Apărării a fost de acord să plătească 19,6 milioane de coroane daneze (2,8 milioane de dolari) pentru a răscumpăra fabrica din Elling, în Jutlanda de Nord, pe care a vândut-o pentru 18 milioane de coroane în 2008, a anunțat Ritzau, citându-l pe ministrul Apărării, Troels Lund Poulsen.

„Producția de muniție în Europa este supusă unei presiuni severe și ar trebui să încercăm să găsim soluții și în Danemarca pentru a contribui acolo unde putem, pe baza nevoilor daneze. Va dura ceva timp până când vom fi gata cu producția, dar, prin urmare, este de asemenea bine că acum începem să lucrăm", a declarat Lund Poulsen.

Ministrul danez nu au oferit detalii despre tipul de muniție pe care intenționează să-l producă la fabrica de armament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.