Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin, vicepreședinte PNL: '830.000 de fermieri vor depune mai puține documente pentru plățile directe'

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel constantin pnl

830.000 de fermieri vor depune mai puține documente pentru plățile directe, datorită unei legi adoptate marți, afirmă vicepreședintele PNL Daniel Constantin.

„Camera Deputaților a adoptat, astăzi (marți - n.r.), Legea pentru modificarea şi completarea art.6, art.8, art.20 şi art.33 din Legea nr.104/2015, inițiată de Daniel Constantin, vicepreședinte PNL. Legea impactează circa 830 de mii de fermieri care vor fi scutiți de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obțină anual de la primării, Registrul Comerțului și alte instituții, pentru realizarea plăților directe. Astfel, APIA va culege toate informațiile din bazele de date interconectate”, anunță liberalii, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Mihai Tudose: Au mers Pic și Poc în inspecție prin spitale. Ce naiba au verificat ei?

„Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, fermierii nu vor mai fi puși pe dru-muri. Știu că, pentru mulți, era un adevărat stres să solicite acte din diverse lo-curi pentru a completa dosarul. De acum, lucrurile se vor desfășura ca în orice țară civilizată, unde instituțiile comunică între ele pentru a rezolva problemele cetățenilor. De asemenea, nu mai sunt la mâna primarilor care folosesc eliber-area acestor documente ca șantaj electoral”, explică Daniel Constantin.

Astfel, fermierii vor depune la APIA numai cererea de plată și, dacă este cazul, documente care nu sunt emise de terți.

Documentele emise de terți, cum ar fi extrasul din Registrul Agricol, extrasul din Registrul Național al Exploatațiilor, extrasul din Registrul de Rasă sau extrasul ONRC, nu vor mai fi solicitate fermierilor.

„Fermierii – mai ales cei cu ferme mici sau medii, precum și cei cu exploatații agricole mixte - se vor putea concentra acum doar asupra producției agricole. În plus, este eliminat riscul depunerii unor documente neconforme, iar veri-ficările efectuate de APIA vor fi mai exacte, eliminând mare parte din riscul corecțiilor financiare”, precizează Daniel Constantin.

Proiectul a fost adoptat anul trecut de Senat, fiind trimis către Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.