Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dăianu spune că România dă din colţ în colţ în lipsa investițiilor: A existat o goană nebună de a reduce taxe şi impozite, din varii motive

daniel daianu

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că a existat o goană nebună de a reduce taxe şi impozite, din varii motive, şi nu a existat o preocupare pentru a asigura României venituri fiscale care să permită nu numai creşterea pensiilor şi salariilor, dar să aibă şi investiţii. În orice situaţie dificilă, România dă din colţ în colţ, a mai spus el, potrivit news.ro.

El a mai spus că este firească preocuparea ministrului Muncii pentru creşterea veniturilor populaţiei, dar în acelaşi timp, ”trebuia să existe o preocupare şi pentru creşterea veniturilor bugetului”.

”A existat o goană nebună, nebună (..) de a reduce taxe şi impozite, din varii motive, şi nu a existat o preocupare pentru a asigura României venituri fiscale, bugetare, care să permită nu numai creşterea pensiilor şi salariilor, dar să aibă şi investiţii mai mari, să se ocupe de urgenţă în situaţii excepţionale, cum a fost pandemia, cum este criza energetică” , a spus Daniel Dăianu.

”În orice situaţie dificilă, România dă din colţ în colţ, fiindcă, dacă în UE ai o medie a veniturilor fiscale, inclusiv contribuţii, 40%, e mult mai simplu acolo să răspunzi la nişte urgenţe mari”.

Daniel Dăianu a precizat că, odată cu acest război din Ucraina, ”vom avea o nouă cursă a înarmărilor”, pentru că nu doar România intenţionează să crească cheltuielile de apărare.

”La noi totul se politizează”, a menţionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.