Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dragomir intervine exploziv în ziua în care se decide soarta ministrului Tudorel Toader: 'Frăția statului paralel'

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir manda

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a publicat pe blog o fotografie în care apar ministrul Tudorel Toader, Laura Codruța Kovesi, fostul său adjunct, Marius Iacob, și generalul Dumitru Dumbravă. Imaginea e din perioada 2007-2008, în timpul unei sesiuni de doctorat susținute de fosta șefă DNA.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a publicat, miercuri, pe blogul său, o imagine în care apar ministrul Justiției, Tudorel Toader, fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, fostul său adjunct, Marius Iacob, dar și generalul Dumitru Dumbravă, fostul secretar general al SRI.

„De la stânga la dreapta: Laura Codruța Kovesi, Tudorel Toader, Marius Iacob și generalul Dumitru Dumbravă alias “câmpul tactic”. Frăția statului paralel: torționarii și ofițerii coordonatori. Cu încredere și curaj, alături de voi dragi prieteni, vom învinge! Pentru că adevărul și dreptatea înving întotdeauna! Tudorel Toader i-a păcălit pe mulți, mult timp, dar nu poate să ne păcălească pe toți, tot timpul”, este mesajul care însoțește fotografia de pe blogul lui Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI a declarat ulterior, pentru MEDIAFAX, că fotografia este realizată în timpul unei sesiuni de doctorat susținute de fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, în perioada 2007-2008.

„Așa e în mediile universitare. Dumbravă, ieșeanul universitar, nu putea să stea departe de magisterul său juridic care i-a întors favorul la legile Big Brother”, a declarat Daniel Dragomir, pentru MEDIAFAX.

Coaliția pentru Educație, apel la Guvern - Să rezolve de urgență problema școlilor și grădinițelor cu WC-uri în curte/ Politicienii arată aroganță

Laura Codruța Kovesi și-a susținut lucrarea de doctorat („Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”) la Timișoara, iar Tudorel Toader făcea parte, la acel moment, din comisie. Deși, ulterior, au fost mai multe discuții în spațiul public privind suspiciunile de plagiat, actualul ministru al Justiției a precizat că Codruța Kovesi era îndreptățită să obțină titlul de doctor.

"Vă voi dezamăgi spunându-vă: da, merită. Sunt programele astea antiplagiat sau de descoperire a plagiatului. Acolo şi dacă pui în domeniul juridic denumirea marginală a unui text, îţi spune că este copiat. Dacă pui un text de incriminare, un alineat, zice: ai copiat. Sigur că l-ai copiat, că doar nu înlocuieşti tu textul de lege. Eu îmi aduc foarte bine momentul acela şi vă asigur că vorbesc cu detaşare şi obiectivitate. (...) Vreau să vă spun că am teza de doctorat în formatul acela de atunci. Este o teză consistentă, este o teză cu multe enunţuri la nivel de principiu, prin care se subliniază exact aceste particularităţi, aceste specific al criminalităţii organizate. Am cugetul pe deplin împăcat că am votat şi am contribuit la conferirea titlului de doctor", a spus Toader, în 2017.

La momentul realizării fotografiei publicate de Daniel Dragomir pe blog, Laura Codruța Kovesi avea funcția de procuror general (funcție deținută în perioada 2006-2012).

La rândul său, Dumitru Dumbravă lucra în cadrul Serviciului Român de Informații, fiind proaspăt șef la Direcția Juridică din cadrul instituției, iar Marius Iacob era procuror șef secție la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.