Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dragomir, solicitare INCENDIARĂ la DIICOT: șeful SPP, aruncat în vizorul procurorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir manda

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a fost audiat luni de către procurorii DIICOT în dosarul Black Cube, el precizând, la ieșire, că a cerut audierea în această cauză a directorului Serviciului de Pază și Protecție (SPP), Lucian Pahonțu, dar și a unor ofițeri operativi ai serviciului.

Citește și: Săptămâna nebună. Jumătate din Guvernul Dăncilă pleacă. `Elementul` Tudorel Toader intră în linie dreaptă. Jocuri interesante în Coaliția PSD-ALDE (surse)

După două ore, timp în care fostul ofițer SRI a dat declarații în fața procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir a precizat că probele din dosarul Black Cube care au condus la arestarea sunt falsificate.

"Este o zi frumoasă pentru justiția din România, în sfârșit DIICOT a înțeles să pornească acest dosar în care eu am reclamat că am fost arestat pe probe falsificate și pentru că CEDO ne dă dreptul să ne referim la abuzuri vă dau câteva exemple că e momentul ca lumea să înțeleagă ce se întâmplă în dosarul ăsta Black Cube. O dată, eu am fost arestat în baza unui contract și a unei facturi cum au spus ei la început care nu există. Doi, eu am fost arestat în baza unor bani care spun ei că ar fi avut amprentele mele și vă spun că s-au făcut două verificări ale Inspectoratului General al Poliției și nu s-a găsit nicio amprentă. Trei, eu am fost înregistrat, spun ei, și știți foarte bine că a dat toată presa, acele discuții, Dragomir care vorbește nu există. Acea înregistrare nu există. Noutatea de azi este că aceste probe falsificate încep să fie investigate de către DIICOT, da sună ciudat, pe baza acestor probe falsificate eu am fost arestat", a declarat fostul ofițer SRI.

Totodată, Daniel Dragomir a precizat că pe parcursul săptămânii trecute a depus o plângere împotriva unei persoane pe care o consideră direct responsabilă în dosarul Black Cube și care n au fost cercetată până acest moment.

"Noutatea zilei de astăzi este și faptul că eu am cerut audierea directorului SPP, Lucian Pahonțu și a unor ofițeri operativi ai Serviciului de Pază și Protecție, am cerut-o zilele acestea. DIICOT se gândește foarte mult, eu zic să-i audieze pentru că acești ofițeri care au fost implicați în dosarul Black Cube ar putea să ne spună mai mult", a declarat Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI, cercetat de către procurorii DIICOT în dosarul de spional Black Cube, a mai precizat că în fapt întreaga operațiune a vizat o listă de persoane, printre care demnitari ai statului, părți dintr-un alt dosar de renume, Microsoft.

"Un exemplu, ar putea să ne spună ce căutau Dinu Pescariu, ce căutau oamenii din dosarul Microsoft spionați de către compania Black Cube. Nu a apărut în presă, îmi fac eu datoria să încep să informez faptul că s-au ascuns până acum informații importante publicului și anume toată echipa Microsoft a fost ținta spionajului companiei Black Cube. Lucrurile astea nimeni nu vrea să le spună și nimeni nu vrea să le explice. Toată echipa Microsoft, toți cer care au fost implicați în dosarul Microsoft s-au aflat pe această listă. Au mai existat depitați și senatori, au mai existat miniștri pe această listă spionați de către compania Black Cube. S-a preferat foarte mult să se pună ținta pe mine și să fiu eu arestat, timp în care DIICOT continuă să țină acest dosar fără să facem un lucru foarte simplu, domnule ori îl trimitem în judecată, ori îl clasăm dar hai să explicăm lumii, să nu mai păcălim lumea. Ei au considerat că eu nu voi vorbi, eu m-am hotărât să vorbesc și voi da în cursul acestei seri lista tuturor persoanelor care au fost țintă în operațiunea Black Cube pentru că Laura Codruța Kovesi nu a fost ținta în acestă operațiune, ci a fost un lucru organizat de Pahonțu și Coldea pentru a asigura renumirea ei", a declarat Daniel Dragomir.

Daniel Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv anul trecut, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.