Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dragomir: Tovarășul Lazăr trebuie să plece. Minte cum respiră

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a declarat, după ce Tudorel Toader a anunțat că începe evaluarea lui Augustin Lazăr, că toată lumea trebuie evaluată și că procurorul general trebuie să plece din funcție deoarece minte, întrucât a spus în plenul CSM că nu a semnat protocoale, scrie Mediafax.

„Aici este o mare problemă, o dovadă de ipocrizie. Tovarășul Lazăr trebuie să plece. În al doilea rând, pentru chestiunea cu protocolul. Ați văzut declarația tovarășului Lazăr, că el n-a făcut, n-a semnat. După ce apare un asemenea protocol, tu să-i deschizi dosar lui Darius Vâlcov mi se pare o mizerie. (...) Cred că ministrul Toader are o experiență foarte bogată și poate lua mai bună decizie. Nu-mi permit eu să dau sfaturi, ce să facă. Cu siguranță aici oamenii teebuie să răspundă pentru lucrurile pe care le-au făcut și pentru modul în care au acoperit-o pe Kovesi”, a declarat fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, prezent la mitingul de sâmbătă de susținere a Jandarmeriei, din fața Parchetului General.

Citește și: USR îl acuză pe Tudorel Toader, după declanșarea evaluării lui Augustin Lazăr: 'Vrea să ascundă adevărul aşa cum a făcut cu Revoluţia şi mineriadele'

Dragomir a mai precizată că toată lumea trebuie evaluată și că procurorul general „minte cum respiră”.

„Eu cred că toată lumea trebuie evaluată mai devreme sau mai târziu, problema cu domnul Lazăr este că minte cum respiră. Știți foarte bine că a dat acea declarație în CSM că nu există protocoale, că n-a semnat, că n-a făcut niciodată. ați văzut că au apărut protocoale semnate de domnia sa. Nu mi se pare normal să avem un procuror general care minte”, a mai spus Daniel Dragomir.

Citește și: Dacian Cioloș spune că știe de ce Tudorel Toader vrea să îl demită pe Augustin Lazăr: 'S-a opus public în mai multe rânduri'

Afirmațiile vin după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că declanșează procedura legală pentru evaluarea activității desfășurate de către procurorul general, Augustin Lazăr.

„Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr.....din 04.02.2009". Folosirea sintagmei "se abrogă", arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative. Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile”, se arată în mesajul postat de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.