Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îl acuză pe Tudorel Toader, după declanșarea evaluării lui Augustin Lazăr: 'Vrea să ascundă adevărul aşa cum a făcut cu Revoluţia şi mineriadele'

Inquam Photos/ Octav Ganea
senat proteste usr

Uniunea Salvaţi România (USR) susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se foloseşte de pretextul protocoalelor secrete pentru a-l demite pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi pentru a propune în locul lui un procuror care ''să răspundă prompt la comenzile politice" ale lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Reprezentanţii USR spun, într-un comunicat transmis, sâmbătă, că după schimbarea procurorului-şef DIICOT şi demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, Tudorel Toader vrea să "încheie misiunea pe care a primit-o de la liderii PSD-ALDE de a decapita toţi procurorii-şefi care în ultimii ani au avut rezultate în lupta anticorupţie şi au deranjat anumiţi politicieni şi acoliţii lor".

Citește și: Geambașu, unul dintre lăutarii îndrăgiți de Nicu Ceaușescu, A MURIT: Boala teribilă care l-a răpus - VIDEO

"Dragnea vrea să scape de Augustin Lazăr ca să închidă dosarul mitingului din 10 august. PSD vrea să ascundă adevărul aşa cum a făcut cu Revoluţia şi mineriadele pentru a-şi scăpa liderii care au dat ordine", declară preşedintele USR, Dan Barna. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.