Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Fenechiu, despre demersul AUR de suspendare a președintelui: 'Niște băieți își dau seama că doar din antivaccinism și populism nu pot crește suficient'

YouTube
Daniel Fenechiu

Senatorul PNL Daniel Fenechiu susține că „oamenii politici serioși” nu pot să achieseze la inițiativa AUR de a îl suspenda pe președintele Klaus Iohannis. „Prioritățile României în momentul de față nu țin de ideea de a mai crea o criză, ci prioritățile României sunt în sensul rezolvării crizelor care există”, a declarat liberalul, luni seară, pe B1 TV.

„Vedeți dumneavoastră, suspendarea unui Președinte este un demers important, este prevăzut de Constituție și se poate face în niște condiții. Nemulțumirea cuiva față de conduita Președintelui nu este motiv de suspendare pentru că, vedeți dumneavoastră, actul fundamental stabilește că Președintele poate fi suspendat în ipoteza în care a suspendat grav Constituția, iar această încălcare trebuie constatată de Curtea Constituțională. Deci faptul că niște băieți zglobii, care au intrat în Parlamentul României pe fondul pandemiei, speculând anumite sentimente ale oamenilor și mergând cu niște proiecte și cu niște lozinci populiste, au reușit să penetreze Parlamentul României și acum își dau seama că datorită faptului că există o situație complicată, atât la nivel global, cât și la nivelul României, pot să își crească cota de piață, ca să mă exprim așa, cu lozinci populiste nu este un temei pentru oamenii serioși din politică”, a declarat Daniel Fenechiu.

Potrivit liberalului, AUR vrea să pună pe seama președintelui Klaus Iohannis „toate insuccesele sistemului politic”.

„Una peste alta, suntem în fața unei situații în care niște băieți care și-au pierdut imaginația și care își dau seama că doar din antivaccinism și dintr-o abordare populistă anti-sistem nu pot să crească suficient încearcă în momentul de față să capitalizeze politic atacând Președintele statului, în spatele căruia vor să pună toate insuccesele sistemului politic. Chestiunea aceasta nu stă în picioare. Oamenii politici serioși nu pot să achieseze la așa ceva pentru că, una peste alta, prioritățile României în momentul de față nu țin de ideea de a mai crea o criză, ci prioritățile României sunt în sensul rezolvării crizelor care există”, a adăugat Daniel Fenechiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.