Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu dezvăluie 'adevărata miză a prezenţei diasporei la vot': 'Dacă se ajunge la un milion de voturi...'

adevarul.ro
funeriu daniel

Fostul ministru Daniel Funeriu arată că miza votului din diaspora depăşeşte competiţia electorală prezidenţială, o prezenţă mare la vot în afara graniţelor generând practic o obligaţie pentru legiuitor de a aloca mai multe mandate de parlamentar diasporei.

"Dacă se ajunge la un milion de voturi în diaspora premierul și președintele vor avea obligația morală să aloce vreo 30-40 de mandate de deputat și senator diasporei. Minim 10% din numărul de mandate. Asta e adevărata miză a prezenței diasporei la vot, nu doar roabele de plăcuțe suedeze pe care le vor răsturna în curtea psd. "Ăștia", parlamentarii din diaspora, ar fi adevărații "oameninoi"!", scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Sâmbătă, la ora 16.00, se înregistrează cu 20% mai multe voturi în străinătate față de primul tur. Este un record la urne în străinate, pentru orice fel de alegeri. În primul tur, în diapora au votat 675.348 de români.

Votul în cadrul celor 838 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, sâmbătă, 23 noiembrie 2019, și duminică, 24 noiembrie 2019, în intervalul orar 07.00 – 21.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.