Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu 'îngroapă' partidul lui Cioloş cu un mesaj tranşant: 'Este esențial să fie scoşi în afara vieții publice toți foştii securişti dar şi rudele lor'

Inquam Photos / Octav Ganea
ciolos plus

Fostul ministru Daniel Funeriu intervine în scandalul generat de acuzaţiile lansate de istoricul Marius Oprea la adresa PLUS, partidul lui Dacian Cioloş. Potrivit lui Oprea, partidul a fost înfiinţat de fiul şi nora unui fost anchetator din cadrul Securităţii comuniste. Deşi nu îi impută lui Cioloş asocierea, Funeriu este de părere că toţi foştii securişti şi rudele lor ar trebui să stea departe de viaţa publică.

CITEȘTE ȘI: Mâncarea care te oboseşte! Vezi TOPUL alimentele care te lasă fără energie .

"Referitor la "scandalul" Cioloş-securitate am de spus următoarele:

1) e fizic imposibil pentru un şef de partid să cunoască pedigree-ul membrilor. Aşa că e incorect să se pună în cârca lui Dacian Cioloş ceea ce ar fi făcut tatăl secretarului său general.

2) Este esențial să fie scoşi în afara vieții publice toți foştii securişti dar şi rudele lor. Da, copiii nu au nicio vină pentru acțiunile părinților, dar pentru orice om normal la cap e limpede că prezența unui pui de lucrător al securității într-o poziție de forță duce inevitabil la reactivarea tuturor rețelelor în care era implicat tatăl securist.

3) Pentru cei mai tineri, doritori pe bună dreptate de "oameni noi", şi pentru care "securitatea" e ceva vag şi nedefinit: securiştii erau cele mai abjecte instrumente ale terorii comuniste, Gestapo-ul comunist, care pentru voi nu înseamnă nimic, dar pentru bunicii şi părinții voştri înseamnă aripi tăiate, oase rupte, creiere strivite. Securiştii nu erau proşti, ci erau ticăloşi. Acei ticăloşi cu ştaif care s-au reorientat după 89 în afaceri şi rețele politice care au parazitat România şi viețile voastre mai abitir ca o tenie. Aşa că îi încurajez pe doritorii de "oameni noi" să bage un haştag "fără pui de securişti" dacă sunt oneşti şi pe Dacian Cioloş să dea afară orice asemenea element pentru a clădi o adevărată structură utilă României.

#farapuidesecuristi", scrie Funeriu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Te trezești noaptea? Ce probleme de sănătate poate ascunde ORA la care te trezeşti! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.