Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Ghiță lovește din nou: ce a putut spune deputatul

Facebook
Daniel Ghita

O interpelare a deputatului PSD Daniel Ghiță depusă la Camera Deputaților a făcut valuri în presă, el fiind acuzat că vrea să le interzică demnitarilor să se mai întâlnească cu străinii.

Daniel Ghiță și-a apărat textul interpelării, spunând că vrea doar ca politica României să nu se decidă în afara țării, și a explicat într-o declarație pentru știripesurse care a fost sensul demersului său.

”Zilele trecute presa a discutat despre interpelarea pe care am adresat-o primului-ministru și ministrului justiției prin care, în esență, le-am solicitat să explice dacă fidelitatea față de țară mai este sacră, în noul context internațional creat după aderarea României la NATO și UE”, a spus Daniel Ghiță.

Deputatul recunoaște că reacțiile la solicitarea sa au fost dintre cele mai diverse, unii vorbind de faptul că el ar cere ”pedepsirea trădătorilor de țară sau să nu se permită întâlnirile secrete dintre demnitari români și spioni străini și altele”.

Deputatul a transmis Ștripesurse cum se așteaptă el să arate răspunsul premierului și al ministrului justiției la interpelarea sa:

„Vă mulțumim pentru că prin interpelarea dumneavoastră ați sesizat o problemă reală. În noul context internațional cetățenii români care dețin funcții publice nu mai pot fi fideli României. Acum noi suntem europeni și trebuie să urmăm calea europeană și euroatlantică. Adică ce ne spun străinii așa facem. Deci, da, fidelitatea față de țară nu mai poate fi sacră, mai mult, ca îndatorire fundamentală în Constituția României, ea este perimată. Așa că, pentru a rezolva problema, deoarece nu putem să facem acest lucru prin ordonanță de urgență, vom solicita Parlamentului să aprobe o lege de revizuire a Constituției prin care să fie eliminată această îndatorire perimată de fidelitate față de România. Avem parlamentari ai Coaliției care schimbă România pe care ne bazăm să susțină acest demers: Sebastian Burduja, Cosette Chichirău, Iulian Bulai și alții ca ei, care după ce s-au format prin țări străine, s-au întors în țară în 2016 tocmai în acest scop”.

Daniel Ghiță nu este la prima răfuială cu PNL și cu USR-PLUS, iar meciul nu pare să se încheie. Ultimul politician care l-a criticat pe Daniel Ghiță a fost chiar liberalul Sebastian Burduja, care a atacat ideea acestuia cu fidelitatea față de țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.