Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Ionașcu: Abuzul împotriva cadrelor didactice, elevilor și părinților trebuie să înceteze!

PPU (social-liberal)
Daniel Ionașcu

Umaniștii condamnă ferm „situația aberantă în care se găsește învățământul românesc, complet nepregătit pentru noul an școlar”, programat să înceapă peste doar câteva zile.

Într-un comunicat de presă, Daniel Ionașcu, președintele PPU (social-liberal) acuză un abuz împotriva cadrelor didactice și elevilor.

„Ceea ce vedem acum este, în esență, un nou abuz. De această dată, victimele sunt toți cei din Educație, care nu doar că vor fi expuși pericolului îmbolnăvirii, ci vor fi și cei pe care se va da vina, când vor fi probleme. Pentru că, să nu își facă nimeni iluzii, probleme vor fi. Cadrele didactice nu sunt o categorie de sacrificiu și noi, umaniștii, vom face tot ce ne stă în putință pentru ca ei să nu fie transformați în țapi ispășitori de către adevărații responsabili”, a spus Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal).

Reprezentanții PPU (social-liberal) afirmă că începerea anului școlar în condițiile actuale se face pentru a putea justifica organizarea alegerilor și avertizează că foarte multe cadre didactice ar putea să nu se mai întoarcă la catedră.

”Suntem în fața unei situații fără precedent, atât prin prisma crizei sanitare, cât și din cauza lipsei de responsabilitate din partea decidenților politici. Cadrele didactice și elevii sunt principalele victime ale unui calcul politic cinic al guvernanților, care nu pot amâna deschiderea școlilor, oricât de nepregătiți am fi,pentru că altfel nu ar putea fi justificată organizarea alegerilor din 27 septembrie.

Responsabilitatea a fost aruncată de la nivel central către autoritățile locale, către Inspectoratele Școlare, școli și profesori, ca în cazul apariției „bombelor epidemiologice”, să se poată spune că vina aparține cadrelor didactice și auxiliare.

Astfel, numeroși profesori sau directori de școli din întreaga țară ajung să contempleze posibilitatea plecării din învățământ, fie pentru că nu pot să își asume răspunderea suplimentară, fie pentru că se tem pentru propria sănătate.

Sunt peste 50.000 de cadre didactice care fac parte din categoriile cu risc crescut de îmbolnările cu noul coronavirus și care ar trebui să se întoarcă la catedră”, arată umaniștii în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.